Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, January 6, 2011

Penangan Hujan..



Pagi tadi Kalamhati sampai sekolah tepat jam 7.30..Bayangkan keluar rumah dari pukul 7..setengah jam baru sampai sekolah..selalu 5 minit je sampai sekolah..Hujan lebat sejak pukul 5 pagi lagi. Keluar je dari tempat kediamanku, dah nampak kereta bersusun tepi pagar sekolah depan kuarters Kalamhati (bukan sekolah Kalamhati)..

Parents pakat nak hantar anak2 sedekat yang boleh..Jadi dorang tak bagi pun kitorang yang nak masuk simpang..Menghalang simpang..mcm sengaja je..Kereta depan Kalamhati dah bagi signal nak masuk tapi tak diendahkan pun..Makin dirapatkan kereta..huhu so terpaksa la tunggu..

Bila dah dapat masuk simpang, ada plak kereta yang macho ngat masuk jalan kitorang lak..adeh la..dah la jalan sesak..Dibuat bodo je masuk jalan orang..Sampaikan kereta depan Kalamhati tu terpaksa mengelak ke tepi dan bahagian depan kereta dia bergesel sikit ngan divider tepi jalan..Huwaaa Honda Civic baru tuuu..Mesti tuan dia meraung..

Dah lepas dari kesesakan tu, barulah lega sikit..Lajulah Kalamhati tekan minyak..masa tu jam dah 7.20 dah..Sampai2 je kat pintu sekolah, lagi sekali tekezut..Berderet2 kereta tak bergerak2..Parents hantar anak2 sampai ke dalam pagar..So jem la..jalan masuk dah la sempit..Bila berselisih memang macam nak bergesel je..Fuuuh! kereta cikgu kecik je..kereta parents yang beso2..hehe kalah cikgu..

Bila nak parking, satu lagi masalah..dorang park kereta lama betul..Hantar anak sampai ke kelas ke pe..Terkial-kial cikgu2 nak parking kerete tak dapat..Huhu memang kejadian sungguh hari ni..Allah nak uji kesabaran kot..hehe

24 comments:

apezs shah said...

Salam.

takpelah kan, nak wat camne kan.. dah hujan rahmat... sabar yea..;)

Rozuan Ismail said...

sama la dekat bangi..hujan..jadi hari ni tak panas sangat..redup je smpai ke malam..

eelobor said...

hehehe, hujan itu rahmat. kalau malam nie hujan lagi, bertambah kerahmatannya

AMMAR YASIR said...

Kat sini pun hujan jugak...s ejuk sangat.. macam du kat london je

Kalamhati said...

>>Apezs:
hehe akak suka je ujan..cuma geram dgn mereka yg tak sabar ni..


>>Rozuan:
betul tu..sejuk je..ngaja pun tak penat ngat..hehe

Kalamhati said...

>>eelobor:
hehe rahmat ke seluruh alam..hujan malam Jumaat lak tu..haha

Kalamhati said...

>>Ammar:
Masa ni la nak rasa macam duk kat London..hehe

matpek said...

nasib bek kampung den tak naik air...lalalala~

noreed said...

pagi yang sejuk kan. kalo tak kuat iman, mahu saja tarik selimut semula

nazirulhazwan~ said...

rugi o0o takleh tido time ujan pagi td.haih

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

aduii musim ujan time mula2 sek lak tu..dah la mak ayah nak antar anak sampai kelas kan sis?

Miss Yaty said...

dsh musim hujan mcm ni parents terpaksa lah anta anak2 mereka samapi dalam sekolah kan..sebab takut lah anak2 mereka basah...kalau nak pakai payung macam tak berguna sgt sebab masih tempias..hihi

S..U..D..@..I..S said...

mana2 pun time hujan jalan jem....
punch card merah pun boss x mau sign sbb alasan hujan.....

sarah-najwan said...

kita serupaaaaaaaaaaaaa...
punch kul 7.45 you ai tadi..kweng3.

yg jem jln nk msuk skoloh anak2...hish..

harap2 esok cerah bersinar..

IMANSHAH said...

mujo saya dok dalam sekolah..hehe

rossoneri said...

parents semua nak pastikan anak2 dorang xkena titisan hujan,tu yg anta sampai ke kelas..heheheh.. pagi2 kena ceria kak, senyummmm

whitecappuccino said...

sama la tempat ciknor..berderet2 keta tapi nasib baik pintu pagar depan dan belakang dibuka untuk keluar masuk..tahan la skit

Kalamhati said...

>>matpek:
kampung awak banjir ek?


>>noreed:
huhu memang pun...sayang btul nak tinggal cimut..hehe

Kalamhati said...

>>Naz:
hehe hujan memang menggugat iman kerja kita..=)

>>LM:
tu la pasal..nak salahkan dorang pun tak bleh gak..sbb anak2 dorang kena ujan kan..cuma kena bertimbang rasa sikit la ngan org lain

Kalamhati said...

>>Yat:
betul tu..parents risaukan kesihatan anak2 kalu kena ujan

>>Sudais:
betul tu..bila ujan memang jalan akan jem

Kalamhati said...

>>ummi sarah-najwan:
huhu arini lagi teruk..sy stuck lama kat jalan..ada keta yg selfish..tak pk org nak lalu..dia main bantai letak kereta n hantar anak lama giler..huhu memang menguji kesabaran sungguh

Kalamhati said...

>>Imanshah:
senang la lagu tu...tu gadoh ko jem..hehe

Kalamhati said...

>>rossoneri:
hehe betul tu rina..akak sabar je..hihihi

Kalamhati said...

>>WC:
ok gak ada pintu belakang...skolah sy ada pintu masuk je..utk building satu lg memang ada entrance lain..tp lagi crowded sbb paretns pun ramai ikut pintu tu