Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, January 2, 2011

Herrkk!!Ada Orang Baring Atas Jalan!

Adeh!kus semangat tadi..masa on the balik dari town dengan member2..Elok2 sampai trafik lite, lampu dah hijau. Kalamhati terus belok kiri dan tetiba member2 menjerit bagitau ada orang tengah baring kat tengah2 jalan..

Kalamhati terus tengok ikut cermin pandang belakang..Memang ada orang dengan penuh syoknya baring tengah2 simpang tu beralas lengan sendiri..Boleh nampak dengan jelas kereta yang nak masuk ke simpang kanan macam brek mengejut dan teragak-agak untuk jalan..

Kalamhati teruskan driving tapi dalam kereta kitorang bising duk bercerita pasal lelaki yang baring tu. Pakaian dia macam pakaian sami budha tapi warna merah..Memang otak tak berapa center ke tengah praktik ilmu kebal ke tak tahu la..huhu (gilo ko hapo praktik ilmu kebal tengah2 jalan)..Rasanya dia memang kurang siuman..tak pun mabuk..

Yang buat kitorang kecut perut, bila bayangkan cemana kalau tetiba ada kereta yang laju dan tak perasan dia tengah baring kat tengah tu!Arrrkkk ngerinya kalau kena gilis ngan kereta..Tak sanggup nak bayangkan..Kitorang cuma harap kereta2 yang lalu situ perasan orang tu kat tengah2 jalan tu..huhu

Member Kalamhati tak sempat nak snap pic orang tu tengah baring sebab memang tak perasan..Dah korner baru nampak..huhu so Kalamhati lukis la sikit, nak illustrate cemana ropanya orang tu baring..hehe jangan gelak lak..i tak pandai lukis u!=p

Ada restoran cina dekat simpang tu..Harap2 dorang tolong orang tu (harap kat orang je kan..huhu)..Bukan tak prihatin tapi tadi gabra..Tak terfikir pun nak call polis ke pe..huhu


21 comments:

Rozuan Ismail said...

nak bunuh diri ke orang tu?

eelobor said...

mula2 baca ngan serius. bila tengok lukisan tuh, terus tergelak. hehehe, lawa nya gambar dia....

diana said...

mungkin masa kita bca entry ni dia sekarang kat bilik mayat atau pun kat balai polis..
ahhahah

Amir Izzat said...

komen saya.

1. Pokcik tu nak test ilmu kebal yg baru belajar kot. haha.masa muda2 dulu xsempat nak test. wallahualam.

haha..harap2 beliau selamat.

2. cantik lakaran tu... anda memang berbakat. boleh masuk pilih kasih ni.. erk? hehee..

p/s: xda org tolong pokcik tu ke? kesian3.

Jo Qusary said...

lakaran akak buat saya teringat lakaran kes eksiden yg diorg bawak ke dlm mahkamah utk claim pampasan...hahaha

MAPPIAU said...

eh eh cantek lukisan tuh (betul nih) kirenye ade la rupe jugak kalau saye lukis konpem rupe lukisan kene air sirap :P

tapi kan memang horor kan kalau jumpe orang tetibe baring kan jalan isshhh

Kalamhati said...

>>Rozuan:
huhu tu yang konfius tu..tgk pakaian cem bersih semacam je..ke terlepas dr wad taktau la..huhu

>>eelobor:
kihkihkih mcm lukis gambar kat balai polis wat report je kan..haha

Kalamhati said...

>>diana:
huhu harap2 dia kat balai polis la..jgn la kat bilik mayat..

>>Amir Izzat:
1. hehe bleh jadi gak..baru nak test power kot

2. haha kalu tunjuk jat abam rosyam ni mesti suka punya..=p

IMANSHAH said...

kena g tanya ni toke kedai tu, apa terjadi padanya

Kalamhati said...

>>Jo:
wakekeke Jo wat akak gelak balik la! teringat akak kena wat lakaran kat balai polis masa wat report time keta kena langgar dulu..=p

>>MAPPIAU:
hahaha tapi kalau lukis ngan tangan akak fail kot..
sib bek ada paint ni..

Kalamhati said...

>>Imanshah:
huhu kena tanya member2 hok duk area town sok ni..ada dgr cerita ke dok..

Citarasa Rinduan said...

adeh.

bahayanya orang tu..sure rasa tamo hidup lama..

kalamhati..selamat bertugas esok hari..
all the best..

S..U..D..@..I..S said...

nasibaik x jadi kemalangan..syukur
kalu x siuman macam2 ble jadi...

Kalamhati said...

>>Sis Ayu:
huhu tu la..rasanya dia tak siuman kot

tq sis!insyaAllah


>>Sudais:
taktau la pe jadi ngan dia..huhu harap dia selamat
nauzubillah dari semua tu..semoga Allah beri kesihatan yg baik kepada kita

rossoneri said...

sah dia gila..org mabuk pun reti tido tepi jalan hehehe

Kalamhati said...

>>rossoneri:
akak pun rasa dia kurang siuman..huhu

Bit Zamri said...

nak bunuh diri kot!
haha ataupun nak test diri kebal ke x...haha

whitecappuccino said...

ada juga nak test power time2 sibuk lagu tu..ermm..ciknor baru sampai rumah dr KB kol 12 lebih satni..pape pun selamat kembali kerja ya..

Izan Ishak said...

lukisan tu dpt menggambarkan posisi pakcik yg kebal tuh

napalah takde org yg bawak dia pegi tmpt lain. dibuatnya kena langgar...dah masuk berita plak nanti~

sarah-najwan said...

nasib baik x apa2 itu org..

Solihin Zubir said...

haha.. gilo btoi..
ada jugak makhluk camtu..
mmg nk bunuh diri kott...