Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, January 29, 2011

AL-KETAM TELUR MASIN..



Salam 'alaikum..

Malam ni menu dinner gempak sikit sebab belanja orang Putrajaya yang teringin nak makan ketam goreng telur masin..

Kalamhati suka sebab telur masin dia taklah masin sangat.. Elok2 je.. Abangku lah yang introduce kedai ni, terus seleraku melekat kat sini.. Tomyam dia.. Pergghh!Best wa cakap sama lu!hehe

Pernah makan tak ketam goreng telur masin ni? Sedaaaap!hehe

18 comments:

whitecappuccino said...

Nampak Sedap!! tak penah makan..kat mana ada ni?

mzhany said...

tak pernah makan...uuu sedapnye tgk...nak jugak!

eelobor said...

spesifik sket lokasi tuh. pleaseeeee, hihihiihih

cikgu isza said...

satu menu yer? bukan ketam dengan telur masin? (dua menu)?

IMANSHAH said...

sumpah tak pernah..meh le kak wan belanja ku

Izan Ishak said...

k.izan selalu dgr ketam telur masin ni. tp tak pernah makan lg.

*dah lama tak makan ketam...huhu

rossoneri said...

huuu xleh makan ketam, allergic

sarah-najwan said...

ambo xle mkn ketam..huhu

azieazah said...

Biasa dengar/tengok orang masak Ketam Bercili tu memang akan masukkan/pecahkan telur masa akhir..

adakah digunakan telur masin pada akhir masak tu?

Ayuni said...

cedap!

Kalamhati said...

>>WC:
ni saya makan kat kuantan..di tanjung lumpur..nama kedai dia Marina..memang ramai org makan sini

>>mzhany:
jom2 akak belanja..hehe

>>eelobor:
hehe kakchik makan kat tanjung lumpur ni..kedai dia nama Marina..kita pilih ketam berapa kita nk..bg kat tukang masak tu bgtau kita nak ketam telur masin..dia tau la

Kalamhati said...

>>Isza:
satu menu..ketam digoreng dengan telur masin..=)

>>Imanshah:
buleh2..imanshah kena maghi kuantan..hehe

>>K.Izan:
kalau nak rasa kena mai kuantan..=)

Kalamhati said...

>>rossoneri:
alaa rugi la..tp akak pun tka berapa bleh makan..tp kalu yg fresh betul ok

>>ummi sarah-najwan:
alergik ko?ambo baru nok blajo make..tak jadi la...hihihi

Kalamhati said...

>>Azieazah:
akhir tu dia masuk telur masin kak..cara masak tu saya tak sure..tp saya search cari resepi dia kt internet ada.

>>Ayuni:
memang cedap!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aduh!!

ketam...

sedapnya....

Puteripisces said...

aaiii cam slh statement je...diriku kah yg teringin nk makan???rasenye ku x sempat bgtau ape2 lagi org tu dh siap plan ajk mkn kt situ...heheheh

situasinye begini:lokasinye di sebuah stesen minyak berdekatan balai bomba wangsa maju...

Kalamhati:dh makan ker??

Diriku:lom lagi..lapar ni..

Kalamhati:kite beli mcD drive thru dulu lah yer..smpai kuantan kang kite gi makan ketam ikan masin kt tg.lumpur..nak x??

Diriku:leh jer...

sekian terima kasih....hahahah

MAPPIAU said...

ayoyoyoyo saye tak penah makan ooo ketam goreng telur masin tuh.. gulpp!!! nampk sedapppnyer.. dah la dah lame tak makan ketammm huwaaaaaaaaaa laparrr sudah akekekeke :P

Kalamhati said...

>>GKSB:
hehe memang sodaaap!..=)

>>Diana:
ehehehe jom kita pi makan!..=p

>>Puteri Pisces:
harhar lebih kurang ler..sbb mesti duk ngidam jer..asik dengar org temerloh duk eksen dia makan ketam telur masin ni je kaaan..haha