Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, December 25, 2010

Rehat dan Rawat..


Kat workshop hantar kuda buat rawatan jap..huhu Kalamhati kalu rasa tak sedap sikit kudaku itu bila ditunggang,memang hantar check terus..Yelah kena berdikari sendiri kan..

Suruh orang workshop buat alignment and check bearing tayar depan sekali..Patut pun rasa tak smooth sikit..Bearing longgar..orang tu kata bearing Myvi memang tak tahan lama..dalam 3 bulan lebih dah longgar, tu yang bergegar tu dia kata..

Terbang lagi fulus..huhu kita tgk berapa Kalamhati kena!hehe

14 comments:

Ayuni said...

hikhik, cian kuda akak...

sarah-najwan said...

myB akak pun cam prob..tang ekond tu..asik bunyi kuat je..

awaknyer kete..bila kita on kan ekond..bising x bunyi enjinnya..
akaknyer mmg bising..mcm kete kebal..huhu..baru nk msuk 3 thun tu..beli dlm plastik lgi..

diana said...

biasa lah tu..
nak masuk awal tahun..dia pun nak
di layan jugak..
heheh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kuda tu letih la sis....bg dia rest jap kat saloon tu.

mzhany said...

huhu kuda kitorg pun br pas servis, major lak tuh...seb baek 3rat jer...erkkk...sedang elok nak masuk taun baru nih ha.

ummm, sis yg penting keselamatan kan sis...

S..U..D..@..I..S said...

haha... kuda ku juga kena servis untuk cuti2 malaysia

noreed said...

kuda kita sama jenis lah.

atiEnabErn said...

kalamhati : kuda ohh kudaa .. kenapa engkau x sedap d tunggang .. he3 ..

Miss Yaty said...

bagus2...kena wat checkup selalu..lagi2 ble rse lain macam je..huhu

kak ti, yat ada tag segmen...
jom join sblm 3 jan 2011

http://sophisticatedgirllife.blogspot.com/2010/12/segmen-jom-berkenalan.html

MAPPIAU said...

kalau dah berkude memang duit asyik nak terbang jer huhuhu

rossoneri said...

mak kata bila dah keje beli kete,kita ckp xmau,nanti terbang byk fulus

whitecappuccino said...

kuda ciknor n kuda hubby baru jer bayar roadtax..dah 1k lebih 2 kuda tu..motor anak pun baru byar roadtax gak huhu..mmng bnyk fulus mlayang..

eelobor said...

tuan dia tunggang kuda tuh lasak sangat kut....

Citarasa Rinduan said...

ayu teka...sure rm 90 yang terbang..heheeh