Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, December 9, 2010

OPPSS!SALAH BUKAK..

Sebelum cerita nak gelak dulu!..kuikuikui..Pernah tak korang alami perkara ni? Perkara apa?hehe sabar-sabar nak cerita la ni..

Kejadian ni biasa sangat berlaku kat mak ku..Salah bukak pintu kereta orang lain!hehe..Selalu je buat ku gelak..tetambah bila kereta sama jenis dan warna parking berdekatan..Mak ku ni nonong jer tuju ke kereta lain..sedangkan tadi turun dia dah tahu ku tunggu kat mana..hehe biasa la orang tua..

Tapi kan, ada gak orang muda yang tersyasyul cemni..macam kawanku sorang tu..wakekeke..Jalan sama-sama dah dengan kita nak ke tempat parking..tup tup ku toleh dah hilang..aik!mana lak pegi ni..Intai punya intai dia dengan konfiden nya menuju ke kereta yg sama dengan keretaku tapi duduk line berhadapan dengan keretaku..Nasib baik alarm kereta tu tak menjerit..hahaha memang gelak guling2 la jawabnya..

Mesti ada yang tengah senyum2 atau gelak2 baca entry ni kan?kan?Sebab pernah alami kejadian yang sama!!hihihi..


17 comments:

apezs shah said...

saya tak pernah alami..
tapi bila baca ni.. kelakar juga nie.. mesti merah padam muka tu..;)

Ayuni said...

hikhik, pnh, tslh kelas, malunye kt lecturer n bdk2 kls tu....

DKosongLapan said...

err...errrr...awok macam penah kene macam ni je..... heheheh

Amirah Yusof said...

aisyhh..x penah kena lagi..mintak simpang lee..

K.Nor said...

akak pernah kena sbb tu sengih ni.. tersilap bukak pintu keter kawan abg yg parking bersebelahan keter abg. dah la keter sama jenis, sama kaler.. malam2 pulak tu.. adehhhh malu betul sib baik bukak pintu jer, tak sempat duduk lg .. hehe

whitecappuccino said...

hahaha..dah biasa dgr kes macam ni..malu jugak kan??

Kalamhati said...

>>apezs shah:
hihihi memang malu tp gelak guling2 la org yg tengok ni..=p

>>Ayuni:
hihi kalu nak tahu saya penah tersalah masuk tandas lelaki tau..tp baru kt muka pintu..tetiba tengok ada pakcik..sama2 tekejut!hahaha wat malu je..kena gelak ngan kawan2

>>D08:
hehehee hanya org yg penah alami ni tau pe perasaannya kan..

>>Amirah:
hehe hati2 tau..jgn nonong je..hik

>>K.Nor:
hehehehe kalu tak jadi kes tertukar suami lak K.Nor..kalu ingat2 memang malu kan?tapi lucu gak benda2 gini..hehe biasalah kan kita ni manusia mesti ada yg tersilap..=)

nazirulhazwan~ said...

sis, awat klu saye bukak link blog sis dari shoutbox org akan terus ke entry cerita kering idea ben ashaari. salah taip kut sis.

Kalamhati said...

>>WC:
hehehe memang biasa jd gini..tetambah kalu kt parking kereta yg banyak..hihi

eelobor said...

hehehe, mana tau tengah sengih nie?

Kalamhati said...

>>naz:
err ye ke?huhu salah kot..akak kena check balik bila BW nnt..tq naz!patut la..duk pelik nape ramai bukak yg blogger kering idea tu..huhu

>>eelobor:
hihihi tauuu..ada cc tv nih..=p

Puteripisces said...

bkn ke tuan umah ni pn penah tersalah kete gak..menonong je hala ke arah lain..nasib baik cpt sedar...hahahah...(peristiwa di sebuah stesen minyak petronas di bandar kota bharu)..remember??

sarah-najwan said...

saya xpenah gini..
melilau cari kete penahlah
ingatkan kete da kene rampok..huhu
bayangkn..paking kat level 1..merata cari kat level 2..

nak nangis ade
takut ade
macam-macam ade..

*baru bole 0n9..tadi berjimba2 dgn PAC..hehe

Kalamhati said...

>>Puteripisces:
Kihkihkih pecah lobang!baru i teringat..huekekeke

>>ummi sarah-najwan:
hehe saya pun penah gitu!satu kali tu kt KLCC..fuuhh melepek gak lak jalan nak cari kereta..sbb tu skarang kalau parking saya trus snap gambar no tiang dan level pakai hp..hehe senang..

rossoneri said...

naseb baik tak bukak pintu terus duduk dalam tu...hehehehehe

eiela said...

tak pernah lagi kena camnih.

Latest Entri :
Kena Denda Gara-Gara Bergaduh Depan IPD

Solihin Zubir said...

haha.. sy pon pernah.. tp sib bek takde org tgok.. hehe..