Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Friday, December 17, 2010

KORANG PERNAH JADI SUPERMAN TAK?

Tak pernah?..Kalamhati pernah!hehe..Tak caya?Percayaalaaaah (mintak CT nyanyi jap)..

Superman pakai baju kurung terbang dari basikal lalu melanggar pagar rumah orang..hahaha..Kenangan yang paling tak boleh lupa. Sampai koyak lutut. Sakit beb!

Masa tu darjah 5 kot..Kononnya nak lawan racing basikal tua ngan anak sepupu..So kitorang main kat jalan lurus depan sikit dari rumah Kalamhati. Jalan tu memang jarang kereta keluar masuk. Memang sesuai untuk racing..Bawak basikal laju2 dan kena brek biar terseret la konon..haha

Sekali dua pecut dan brek mantop lagi..masuk round ketiga masa tengah laju tu, nak brek tetiba brek basikal putus..Memang tak dapat kontrol dah basikal tu, makanya ku tuju ke pagar rumah jiranku utk berhentikan basikal tu. Apalagi terbanglah diriku macam superman bila basikal tu melanggar tiang batu pagar. Retak pagar dia tau tak..huhu ku pulak terpelanting ke jalan dengan gaya melutut..

Masa tu rasa nak pitam je..tengok kain dah koyak kat lutut..selak je lutut!huwawawaaaa luka sebesar duit 50 sen..Anak sepupuku dah pucat dah..haha tau cuak..Maka terhenjut2 la balik rumah. Dalam hati ni berdebar sangat takut ayah marah. Tak pepasal kena tibai ngan dia plak..Handle basikal dia dah bengkok..Takutnyeeee!

Nasib baik ayah marah jap je, kesian kot tengok lututku berdarah..huhu pedih nak mandi..Balut dgn plastik tak bagi kena air..Nak solat takyah cakap la..solat luruskan kaki ke depan..huhu lepas tu memang taubat nasuha dah..tak bawak laju-laju lagi (eh ke bawak lagi ek..hihi tapi tak racing dah)

Bila ingat2 balik malu je..tetambah bila lalu depan pagar jiran tu..sampai skarang crack tu ada lagi cuma cat pagar tu je yg bertukar..huahuahua

19 comments:

nazirulhazwan~ said...

penah!!tp basikal, ha lagi mantop.hehe

momochan said...

HAHAHHA momo gelak je bile baca.kelakor..huhu
rasanya dulu pun banyak kali gak momo terbang.HEHE

Ciklinn said...

hahahhahah ciklinn pun superman pompuan gak... siap lepas2 tgn lagik... hahahhah

Kalamhati said...

>>momochan:
hahaha geng2 heroin la ni momo pun..=p

>>Ciklinn:
kihkihkih Ciklinn pun geng heroin gak zaman kanak2 ek..jap2 nak bayang cemana ciklinn time kecik2..hihi mesti comel je!

Kalamhati said...

>>Naz:
hehe naz terobang ngan apa tu..=p

rossoneri said...

hahahahah wahhhhh akak time kecik hebatlah, jadi superman,ngintai hantu,panjat pagar...hahaha...

Kalamhati said...

>>rossoneri:
hahaha kenangan masa poyo dulu..tak bleh blah btul kan..

S..U..D..@..I..S said...

tu semua antara kenangan terindah kan....

Citarasa Rinduan said...

kalamhati..

bab basikallah gigi hadapan ayu hilang 2 batang...ingat sangat..
siap ada entry ttg kenangan naik basikal..

pernah baca kan>????

Kalamhati said...

>>Sudais:
Memang kenangan terindah dan terpoyo..

>>Sis Ayu:
Hahaha ye2..penah baca..memang heroin kita ni..=p

akubersamaCahya said...

^^ power ranger pink aje.. hik3

http://akubersamacahya.blogspot.com/2010/12/abc-adalah-superwoman.html

Kalamhati said...

>>ABC:
power ranger pink ek...hehe

cikgu isza said...

kita pun sama.. naik basikal turun bukit lepas tangan.. superman pun kalah.. siap berjahit kat kepala.. huhuhu

Citarasa Rinduan said...

http://ruhayurazali.blogspot.com/2010/12/my-header-contest-tag-dari-cikgu-jaja.html

psst,...sudi-sudi join contest yang ayu tag yer

Kalamhati said...

>>Isza:
hihihi lagi sorang heroin malaya..tp best pe kan..=p


>>Sis Ayu:
tq Ayu!beres2..nnt sy terjah..=)

makdara TERdiva said...

pernah! mase tu dah form 5..jatuh beskal macam eksiden moto..darah bersepah2..sampaikan org klinik tu pun tak caya MDT jatuh beskal..haish!

Kalamhati said...

>>MDT:
erkk teruknya..MDT wat aksi stunt smbil kayuh basikal ke pe..huhu ngeri la plak..

Cma Shiema said...

cma jadik superwoman..kikiki..
mase tecik2 main roller blade.tersadung batu..tu dia..
bukan kata superman..dah jadik jin super power..
aduh..klaka je..

Solihin Zubir said...

perghh.. akak ni bekas racer rupanya.. hehe.. ;-p