Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Tuesday, November 23, 2010

Sebening kasihMu Ilahi...

(ISO 200, f25, 1/6)

Chewah tajuk entry cem puitis gitu..huhu kira boleh la kan..Try slow shutter lak
Ku tak reti ngat bab edit mengedit gambar ni..tau ambik gambar je..
huhu bila nak edit jeterkial-kial..ni pun dah tanya pendapat pakar tp fail gak..
lain yang pakar suruh lainlak ku buat..ampun cikgu!..Baru nak merangkak ni..

Apapun layan je la ye..hihi..Dunia fotografi buatku takjub dan kagum dengan
ciptaan Allah..sekurang-kurangnya buatku ingat pada-Nya..
Tu belum lagi ambik gambar macro..serangga-serangga dan tumbuhan..
Tengok gambar sahabatku kat sekolah, memang superb!

Ada yang minat fotografi tak?

9 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahhh cantiknye sis..tahniah,good job.LM pun suka photography.

sarah-najwan said...

minat fotografi..tapi xde camera canggih2..ada cap ayam je..senang amik ngan henpon..bole jadi stori mori blog..kekeeke

azzey said...

Kalamhati: nice pict. blh mendamaikan jiwa pagi2 nih!Saya pun sker gak amik gambor nih! hi3....

noor said...

minat tp tak berkesempatan lagi...

Kalamhati said...

>>LM: LM kat Qatar mesti lg best amik gambar..byk tempat2 menarik dilawati..tengok gambar2 LM pun nice je..=)

>>Ummi sarah-najwan: yg cap ayam pun kalu pandai tembak cantik gak..hehe saya pun senang pakai kamera hp je kalu nk amik gambar utk buat entry..

>>azzey: hehe tenang je tgk kan..akak rasa memang ramai yg suka amik gambar..

>>noor: insyaAllah one day cuba la..sgt seronok..=)

almutarjimah said...

saya pun minat fotografi tapi disebabkan ongkos belum cukup saya cuma guna compact dan manual vintage kamera. kalau boleh bagi la tips sikit pasal aperture ke shutter speed ke hehe saya budak baru belajar.

Kalamhati said...

>>almutarjimah:
takpe slow2..akak pun dah kerja ni baru dpt merasa DSLR..minat amik gamba since sekolah menengah lagi..dr kamera pkai filem smpi lah digital compact camera..tahun lepas baru merasa pakai DSLR tu pun belum pandai lagi..masih merangkak..

kalau minat, boleh tgk kt sidebar akak tu.ada link2 blog fotografi..byk yg bleh blaja..=)

Aqil said...

salam kak..nice pic tue
sy pun bru nk jinak2 ngn dslr nih...baru dpt merasa pki puasa aritu hu3...kene byk belajar lg..leh share info ;D

Kalamhati said...

salam ummu aqil:
tq!akak pun baru nak merangkak gak...byk blaja dr forum2 fotografi..akak cadang nk join kursus asas tp takde kesempatan lg..huhu