Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, November 7, 2010

PERADUAN TEKA GAMBAR..NAK JOIN JOM!!

(Dah tukar gambar yg lebih jelas sikit..hehe teka2)


Ni kira contest pertama yang ku anjurkan..hehe tetiba je rasa nak buat contest teka-teka ni..Cuba teka gambar di atas tu..sesiapa yang paling cepat dan tepat jawapannya akan dapat hadiah dari saya..

Klu dia adalah perabot kecil..senang je..sapa cepat dia dapat!!hehe

Klu kedua adalah benda ni ada kt sekolah dan ada juga di rumah..=)

Hadiahnya tak de la mahal sangat..Pemenang akan diberi hadiah top-up sebanyak RM10 atau yang sewaktu dengannya jika pemenangnya menggunakan post-paid..

Syarat-syaratnya senang je..
  1. Jawab jawapan gambar di atas dalam bentuk pantun.
  2. Jawab kat bahagian komen.
  3. Pemenang mungkin bukan seorang..mungkin boleh jadi dua orang..terpulang kepada kata hati saya waktu membuat pemilihan.
  4. Tarikh tutup?Akan diumumkan pada bila-bila masa sahaja..Saya akan buat entry pengumuman penutupan dan keputusan terus..
  5. Saya berhak menukar hadiah yang tersebut di atas mengikut kesesuaian dan nilai yang sama..
Selamat mencuba!

36 comments:

cKyN WaN said...

uuuuuuuuuuuuuuuu
payah sgt ni kak! hahaha

nur said...

amende ni?..

pucuk pisang pucuk paku
adakah sejenis rak buku?

ALL IN ONE

Kalamhati said...

hehe payah ke..cuba lagi..

akulah gerek nya said...

mak teh bedah takut katak,
terkejut lalu jalan bertatih,
ntah betul ntah tak,
sofa bantal hitam putih.

lompat si katak lompat,
lompat sampai ke sini,
harap-harap aku la yang dapat,
jadi pemenang contest ini.

cikgu isza said...

oo ada contest..
kecik biji mata nak teka ni..
:)

eelobor said...

anak cina makan kari,
anak india makan bak kut teh,
teka-teki kakchik sukar sekali,
dah ada jwpn, nti ku mesej

eiela said...

huwa,,juling mata tengok,,jap2 cari idea,,nanti datang balik ye..

Kalamhati said...

hehe teka lagi..dah tukar gambar yg lebih clear dan besar sket..=)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

anak banjar dan anak melayu
jom kita lumba basikal siapa yang lebih laju
agak rumit tapi nak dicuba oleh kak ayu
agak-agak kurasakan seperti sepit baju

Kalamhati said...

>>Kak Ayu: tq kak ayu sudi mencuba..jawapannya akan diberitahu kelak...kalau rasa2 nak ubah jawapan bleh je ye kak..=)

-gadiskaca- said...

ikan keli, si ikan bilis...
hamba rasakan,meja tulis~

Kalamhati said...

>>gadiskaca: tq kerana sudi join..=)
tunggukan jawapannya ye..

cKyN WaN said...

duk ngadap blog tak jadik kerja
ku rasa-rasa macam meja

dah siap pantun dua kerat! hehe

Kalamhati said...

>>cKyN WaN: hehe best je pantun dia..
tunggu kan jawapannya nnt ye..tq!

mzhany said...

alaaa, kena pantun ker uhhh

velasrizal said...

wah tak sangka ada contest kt sini

Zip Bed : Bagi Mereka Yang Malas Mengemas Katil

Amirsyah said...

sakit perut mahu teran,
tak jumpa tandas cari paya;
kalau jawapan aku raihal al-Quran,
mungkin hadiah tu aku yang punya!

ha.. bagi la hadiah cepat! (konpiden je..)

Kalamhati said...

>>Amirsyah: kahkahkah menyibuk gak dia..tunggukan jawapannya nantiiiii..mungkinkah anda yg bertuah?hehe ramai duk pk2 lg tu..

Amirsyah said...

bile nak umum result ni?

sy tgh kompidem..

lagi satu, hadiah topup tak berbaloi la.. bagi la hadiah domain ke, baru pawe... haha

Kalamhati said...

>>Amirsyah:
haha tuan blog pun lum pkai domain sendiri..ada hati nak free domain..tunggu dpt yg melromeo la ye..ahak

noreed said...

nak cuba lah, gambar dah jelas sket, best..best..

belum pernah bertendang mata
tetapi blogmu buatkan ku terpaku
puas sudah ku tenung sampai juling mata
meja kecil pengganti rehal jawapan ku

betul tak? nak hadiah, nak hadiah, nak hadiah....hehehhe

Kalamhati said...

>>noreed:
ahaks!tungguuuu..tq join ye..=B

nur said...

meja kecik yang buat letak breffes tu
yang dalam citer omputeh bekfes atas katil tu..
betoika?
ALL IN ONE

Kalamhati said...

>>nur: tq sudi join..akan diumumkan jawapannya nanti..=)

tiefazatie said...

salam kak...ifa nak try ek...

blog kalamhati suruh teka gambar ini,
sebab sapa cepat dia dapat,
ifa pun main hentam teka ini,
rasanya gambar kerusi atau meja lipat.

hihi..ifa try je sis..folo u..=)

Jo Qusary said...

Kajang Pak Malau dari kayu cengal...
disorong ke sungai meraih pitih...
ada yg kata sofa, ada yg jawab rehal...
meja lipat kecil jawapan yg kupilih.

Kalamhati said...

>>Ifa: salam ifa..hehe tq ifa sudi join!
macam betul macam tak!hahaha guwau je
tunggu jawapannya k!



>>Jo Qusary: tq Jo!..waah jawapan makin lama makin tersingkap ni..hehe pe2 pun tnggu jawapannya ye!

S..U..D..@..I..S said...

tenung sampai tergeliat bijik mata,, nnt ku datang lain kali....

Kalamhati said...

>>SUD@IS: hehe betulkan mata u dulu..nnt datang balik..hihihi

Shahazrin Saharudin said...

nie rehal ker meja..

Amy Syaquena said...

salam..

Jom join Giveaway ' The Best Entry With Sinar Raudah'

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/11/giveaway-best-entry-with-sinar-raudah.html

man yusoef said...

penganjur..nak join tapi gmbr tak clear..tak dapat teka *ayat baik punya pusing...padahal tak tau*

syok2u said...

ni pantunnya: pakmat makan nasi basi, mungkinkah ianya kerusi....

ada ker kerusi cmtu.try je ni..hehe

[^^Daus^^] said...

Pergi ke kedai membeli dadu..
Jawapannya Dadu

ehehe, konpem tak mng kan? ehehe

S..U..D..@..I..S said...

makan nasi bersayur soun
aku teka meja jepun
haha..cam betul ja
hadiah tu aku punya

Tok Esah said...

tok pom nak jawab teka dgn berpantun..

dua tiga kucing berlari,
mana nak sama dengan korang,
apa yg duk cari2,
jawapannya rehal al-quran...

hahaha best tak pantun tok esah, new version.. hahaha

nak adiah..!!!