Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Wednesday, November 10, 2010

KAMU MEMANG JAHAT!

Sorry tajuk entry ganazz dan panazz sikit..sepanas hatiku bila balik dari sekolah petang tadi..Sampai je kat depan pintu rumah, jiran yang duduk berhadapan denganku buka pintu..Eh!awalnya dia balik..Selalu lewat jugak dia balik dari sekolah..

Herkk!rupanya balik awal ada hal..Rumah dia dah kena kopak..Adusss!besi tempat sangkut pad lock dah kena potong dah..dan lebih mengejutkan..jiran sebelah kitorang dah lepas laptop dia kena kebas dek si jahat tu..Rumah dia berjaya dipecah masuk oleh makhluk Allah yang berhati busuk..Habis dalam bilik..tilam dan almari baju disepahkan..nak cari duit barangkali..huhu



Nasib baik rumahku selamat..Maybe sebab grill umahku tak berkarat sangat jadi payah sikit kot dia nak potong..Lahabau betul! Pandai betul..datang waktu semua orang pegi kerja..Memang kalau dapat si pencuri ni, ku smack down sampai patah gigi (berani ke..)

Ikh!jadi kecut perut la pulak..Dah la ku tinggal sorang-sorang..huhu tawakkal pada Allah je la..Mudah2an selamat dan terpelihara dari angkara jahat pencuri..Ku memang jenis masuk umah je terus lock grill dengan pad lock..Sebab abangku dan kawan2 kat sekolah pesan suruh kunci terus walaupun ada kat rumah..Rasa selamat sikit..

Ingatkan duduk kuarters ni selamat la sikit..Rupanya dapat gak si jahat ni menceroboh masuk..Tahun lepas, jiran sebelah yang sorang lagi nyaris-nyaris dua2 anak dia nak diculik..Ada dua orang lelaki datang ketuk pintu dan bagitau suami cikgu tu suruh datang ambik anak2..Nasib baik maid dia jenis yang panjang akal..Dia terus call jiranku tanya betul ke encik suruh amik anak..huhu nasib baik gak..Suami cikgu ni kira pangkat ketua la kat TUDM..tak tahu la apa motif penculik tu..Maid dia kata suara macam slang dia (indon)..ikh yahat sungguh!Berani datang nak culik siang-siang..

Mana lagi tempat yang selamat kat dunia ni..Kat rumah sendiri pun tak selamat..Semoga kita semua dipelihara Allah..selamat dari ancaman jahat dan tidak baik...insyaAllah..

29 comments:

Jo Qusary said...

jenayah wujud tak kira di mana2 skg... walau di dlm lubang cacing sekalipun...

K.Nor said...

mudah2an kita semua dilindungi Allah setiap masa.. aminnn

Kalamhati said...

>>Jo: huhu betul tu..
haa bila nal emel akak?hehe

Kalamhati said...

>>K.Nor: insyaAllah..amin..kita jangan pernah lelah berdoa dan berdoa mohon perlindungan dari-Nya..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

cikgu--
sangat jahat...
ayu rasa cikgu kena tambah satu mangga lagi..

dan pasang grill if dah rosak....

minta2 dijauhkan malapetaka

momochan said...

jenayah berleluasa sekarang ni...sudah tak selamat da.

Kalamhati said...

>>Sis Ayu: tu lla rasanya cemtu gak...dah pakat ngan dorang utk panggil org pasang..sok saya nak beli selak utk pintu bilik lak..

insyaAllah..amin

imanshah said...

salam, saya dah mengalami bertentang mata dengan perompak yg masuk ke dalam rumah, mujor saya sempat capai parang...lintang pukang dia lari

Kalamhati said...

>>momochan: huhu btul tu..kena lebih hati2..


>>imanshah: salam imanshah..huhu nasib baik sempat capai parang..tapi kalau org perempuan si pencuri tu tak takut ngat..eeii takut weh..nauzubillah..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...
This comment has been removed by the author.
GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

mak aihh...

bahayanya

LATEST ENTRY

NAK P MEKAH PON PAKAI BULU MATA PALSU?

TUTORIAL CARA NAK ASINGKAN KOTAK KOMEN DAN CARA NAK BUANG WORD VERIFICATION

HIDUP DI KAMPUS: INDAH ATAU SEBALIKNYA?

Nur Azila Ismail said...

bahayanya

akak hati2 taw :)

kak ina kl said...

hai skrg ni macam-macam hal terjadi..berhati-hatilah kan..

bestkan jadi cikgu ni..akak dah rasa walaupun jadi cikgu kecik..rindunya nak tulis buku ringkasan

Cheqna said...

Salam..semoga keluarga KH sentiasa dilindungi dari bala..

S..U..D..@..I..S said...

hanya berpanjat doa tiada daya kita,, mangga sebesar mana pun dihonggeh nya juga,,mintak dijauhkan

eelobor said...

orang sebegitu ada di mana2 ajer kak. elok berhati2 dan berwaspada selalu.

cik hani said...

kuang ajaq sungguh pencuri tu kak..kene sediakan senjata kat pintu rumah tu kak.senang kalau ada apa2 berlaku.. :)

hope akak selamat..aminnnn!

zai said...

takutnye..alhamdulillah xjadi pape.kite kne sentiasa bjaga2.duk umah pun bukan tentu selamat.

MOH KEMBARA said...

Salam Cikgu Wan, Alhamdulillah rumah cikgu selamat! Sebenarnya lagi kita tutup lagi kuat tarikan dia. Ada kawan akak kat Penang, bila dia keluar rumah dia tutup grill tapi pintu tak tutup dan pasang radio. Logik dia, kalau orang jahat nak masuk tak jadi sbb dia ingat ada orang kat rumah! Kat Turki, banyak rumah kat bandar atau kampong takde grill. Pintu pun guna cermin jer, tingkap cermin jer takder besi grill. Org tak berani masuk 1) kerana hormatkan org pompuan dlm rumoh 2) takut kena tembak dik tuan rumah! Serius, tak lawak! Moh gi entry akak hari ni ada citer suasana kampong akak kat Turki!

qilamahadi said...

pencuri ni banyak akal dia
kalau tkle ikut pintu dia ikut tingkap
dulu masa stay johor
pencuri ikut bumbung
ntah mcm mana dia godek boleh masuk
nati lock rumah kasi banyak sikit
kekeke
hati hati okay !

follow back

alinac lover said...

seramnya..

kat kuarters pon nk wt hal.hish

velasrizal said...

jahat btol penjahat ni.. mmg xskolah btol..

Ramlah Ram Bertudung !

Lelord said...

mak oiii...ati2 yek

sarah-najwan said...

ni sama kes ngan umah akak dulu..kne pecah gak...abis lappy ngan cincin kene kebas..mmg jahat..dia guna kuku kambing umpil pintu selepas grill dikopak..buat keje tgahri je dlm masa 30 minit...

semoga pnjahat itu mendapat balasan yg setimpal dgn jenayhnya..

cikgu isza said...

salam..
kes yang menakutkan.. sama2lah kita berhati-hati yer..

mumumeow said...

bahayanya...kne hati2 psnie...

Kalamhati said...

>>Zila: insyaAllah..tq!tawakkal pada Allah saja..=)


>>K.Ina: tu la kak..macam2 jenayah skarang ni..
waah akak penah jd cikgu ye..huhu tu lah uniknya jadi cikgu..hari2 kena tulis buku ringkasan kan..hehe kadang2 bukan hri2 tulis..hari jumaat baru terkial2 nak tulis sbb nak kena hantar..huhu pecah rahsia..=)


>>Cheqna: tq cheqna..insyaAllah..=)

Kalamhati said...

>>Sud@is, eelobor, cik hani, zai: betul tu..takut mmg takut..kena lebih berhati2..tq sudi jenguk dan mendoakan.


>>Kak Halima: salam kak..owh dia buat gitu ye..tp kita tak berani la nak buat gitu..huhu pencuri sekarang bijak je..nnt saya jenguk blog akak..huhu sori baru dpt reply komen..

>>qilamahadi: tq qila..=)

>>Yong: huhu tu la ngatkan duk kuarters ni selamat la..sama je..mana2 pun pencuri ni berani je redah..


>>velasrizal: huhu memang takde perasaan dah pencuri ni..nampak duit je..

>>Lelord: huhu insyaAllah..

Kalamhati said...

>>Ummi sarah-najwan: erk umah akak penah kena ye..huhu mmg pandai dia bajet masa..time org pegi keja dia kopak umah orang..huhu


>>Isza: salam..insyaAllah..samalah kita berdoa dan berhati2..


>>mumumeow: ha'ah kena lebih berhati2..yg penting dia tak apa2kan kita..