Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Wednesday, November 24, 2010

Cheng Ho Expo..Friendship & Prosperity



(dipinjam dari laman Cheng Ho Expo)

Entry je English ye..hihihi..Ekspo ni sedang berlangsung sekarang di Kota Bharu..Pagi tadi kakakku pergi dengan bala tenteranya..hehe macam-macam yang dibawa balik..Laksa segera dr China, fish nugget, fish ball dan beberapa lagi makanan dari China..Siap ada translator lagi kat sebelah penjual atau kat sudut pameran tau iaitu remaja2 berbangsa Cina kt Kelantan akan translate apa yg diberitahu oleh krew2 pameran dari negara China..Cem kagum pun ada gak, kaum Cina pun turut serta membantu menjayakan ekspo ni..Tu cerita kakakku la..hehe ku belum pegi

Esok sesudah subuh ku akan berangkat ke Ekspo Cheng Ho ni..Tangan ni dah gatal2 dah nak pi shoot gambar2 utk kujadikan kenangan..Nak bawak mak sekali..Dia excited nak tengok Al-Quran terpanjang yang dipamerkan..

Kakakku ada snap gambar Al-Quran tu td..Ku share kan di sini untuk tatapan rakan blogger..

Al-Quran ni dipamerkan dalam cermin sampai 30 juzuk..kalau nak baca
30 juzuk tu kat situ pun boleh..hehe kalau daya la..


Tu je la gambar yang dpt ku tunjukkan..Sbb kakakku pandai bawak kamera je..gambar tak ambik sangat..huhu..tak reti nak ambik katanya..

Takpe...sok ku cuba ambik gamba2 menarik untuk ku share kat blog..insyaAllah..untuk mengetahui lebuh lanjut tentang ekspo ni boleh lah jenguk ke laman rasminya di SINI..


8 comments:

imanshah said...

masih di kampung??lamanya

momochan said...

kota bharu sgt jammed dibuatnye. T__T

Kalamhati said...

ha'ah..cuti skoloh kan?hehe memang lama

sarah-najwan said...

cuti skoloh..gapo lagi..jale2 cari anginlah..slmt bercoti deh..

Kalamhati said...

>>momochan:
ha'ah jam teruk..sok [agi akak nak pegi pagi2..harap2 dpt la parking area dekat2 je ngan stadium..sian plak mak nak jalan jauh..

Kalamhati said...

>>ummi sarah-najwan:
jale2 perabis duit..hehe

Rafidah Bakri said...

best x?? sy nak g, tapi tak sempat. Kawan2 yg lain suma pakat g tengok expo ni. Ari jumaat ni dah balik johor. Esok masih ada paper

Kalamhati said...

>>Rafidah:
best gak..tp letih nak jln kaki..parking jauh..huhu
takpe..settlekan yg penting dulu..=)