Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, October 14, 2010

Sandwich oh sandwich..

Pandai wat sandwich tak?hehe mesti la ramai yg terror kan..pagi tadi berlangsung Pertandingan Membuat Sandwich..utk murid Tahun 6 sebagai program pengisian selepas UPSR..tak sangka gak..kreatif sungguh bebudak ni..dan memang bersungguh2 menyediakan bahan2..tabik!

Cakap banyak tak guna..bior gambar2 bawah ni yg bercerita..hehe layaaaan..



Kalah chef propesenel nih..siap apron ngan glove lg tu..hehe




Anak2 teruna menyediakan sendwich sambil diperhati oleh mak dara..hehe



Haa amacam?juri pun terkezut tgk deco dorang..superb!lengkap..


Nak tengok ropa gambo sandwich lain hasil keras tangan bebudak tu?




Yang ni plak?hehe sudah jatuh ditimpa tomato ke pe ni..haha yahat!




Sandwich balung ayam kot nih..hehehe



Percaya tak anak2 teruna punya sentuhan ni..klas ke-2 last plak tu..cayalah!



Siap ada telur burung puyuh beb!hehe ku terkam telur dulu masa
sesi rasa!haha



Trio girl special sandwich bagai!hahaha...cem spice girl lak



Siap wat kelopak bunga dari tomato tu..krettif sungguh!yg ni ada
sorang anak teruna berganding dgn 2 org anak dara u!..



Juri2 duk merasa setiap sandwich..bayangkan kitorang terpaksa 
rasa 26 jenis sandwich sbb ada 26 grup yg ambil bahagian..
ku dah rasa nak pitam dah..haha macam2 rasa ada


Tibalah masa utk kira markah..then serah kat ketua juri..
Isnin nanti di perhimpunan pagi baru result akan diumumkan..
pemenang ku dah tahuu..tapi dorang belum tauu..hehe

Sok program bersihkan kubur lak..tak tahu la ku kena pergi gak ke tak..
tapi sok ku ada kelas kat tahun 6..nak gak join bersihkan kubur..
tak pernah lagi kot..huhu nak rasa pengalaman..

Sekian saja soksek soksek hari ni..hehe 



10 comments:

Nur Azila Ismail said...

kreatifnye murid2 akak .. :)rase nak makan sandwich lak . ahaha

Kalamhati said...

ahaha zila wat la..pastu post kat akak..hik

penaberkala said...

aih, lapor la plak tengok pic kat sini
kena pi cari roti sat, buat sandwich gak la malam ni,haha

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

budak-budak lelaki mmg kretif...lihat jer pic yang kalam hati share kat kami..

itulah kelebihan budak2 yang kurang akademi tapi ada kemahiran..

ayu nak tahu apa lah keputusannya..

PS: kak sekolah sini pun macam2 program utk kelas 6...tadi agensi dadah datang buat penerangan.....

baguslah...byk ilmiah budak2 dapat...nanti kongsi ttg pengalaman ke kubur pulak yer..

ayu tunggu

alienelliz said...

nak makan sndwich tu!!! hehe cam sedap je..

eelobor said...

boleh kalah saya nih...har har har. cuma menang bab makan jer

Kalamhati said...

>>>penaberkala: hehehe akak nak tumpang sekaki!=p


>>>Sis Ayu: betul tu sis..budak lelaki memang kretif..tak sangka..insyaAllah saya akan share pengalaman pegi if berpeluang pegi..=)


>>>alienelliz: hehe memang byk yg sedap time try td..kitorang siap tnya lg ingredient dr bebudak tu...=D


>>>eelobor: hahaha btul tu!saya surrender tgk ngan dorang..=D

Solihin Zubir said...

teringat masa orientasi kolej dulu.. group sy menang sandwich pling kreatif.. hehe..

Kalamhati said...

>>>solihin: waah awak mesti kretif kan?hehe gud2..

Nur Azila Ismail said...

kalau wat pun x hias pon . hehehe