Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, October 2, 2010

MAHER ZAIN vs ADAM LAMBERT

Dorang nak gaduh kerr??hehe bukaaan..bila duk selak2 berita dan cerita konsert tentang mereka berdua ni..terfikir nak tanya korang semua la..

Bukan apa..ku tengok tarikh konsert Maher Zain kat MBSA Shah Alam pada 15 Oktober dan Adam Lamber lak kat Stadium Putra pada 14 Oktober..dekat2 je..beza sehari je..

Kalau lah ditakdirkan kita dapat tiket free untuk tonton konsert depa berdua ni..Yang mana satu korang pegi?Tengok persembahan jejaka gay ni ker..



Atau tengok persembahan jejaka macho yang memperjuangkan Islam dalam lagu2nya?Lagu-lagu yang banyak membuat kita insaf dan ingat Allah..serta yang membuat kita sedar tentang tanggungjawab kemanusiaan kita..


Kalau ku diberi pilihan sudah tentu la korang dapat agak mana yg ku pilih kan?..hehe tapi takde sapa pun nak bagi tiket free!!haha

Artis barat dah semakin minat nak masuk Malaysia..disebabkan layanan 'VVIP' yang mereka terima dari penganjur kita..Fenomena yang perlu dibendung atau digalakkan lagi?

Cukuplah kita tengok konsert2 artis2 tempatan kita..Nak tengok konsert rock, Search dan Wings pun dah cukup menggegarkan..Tak grand pun takpe lah..Janji kita sokong artis tempatan..Tengok konsert Sure Heboh ke..free je!hehe

Dah masanya kita basahkan telinga dan hati kita dengan irama2 ketuhanan..Agar diri kita lebih dekat dengan Nya..Hidup pun tak lama dah..sok atau lusa akan tiba giliran kita..Bumi pun dah tua dah..


"Alaa bizikrillahi tathma innal quluub"
(Tidakkah hanya dengan mengingati Allah sahaja hati akan menjadi tenang)


Wallahu a'lam..


10 comments:

Kyuubi_85 said...

kurangkan artis barat masuk sini boleh? huhu bnyk pengaruh negatif.. baik dgr lagu yg bagi insaf sikit :)

@ kyuubi

Kuman Chaos said...

lagu keinsafan apa salahnya..
Kuman "iphone 4" Entry

Kalamhati said...

Kyuubi: tu yg sepatutnya..kurangkan kemasukan mereka

Kalamhati said...

kuman: ha'ah..ada gak wat kita ingat Allah kan..

cikgu isza said...

lama tak tengok konsert..

Kalamhati said...

cikgu: sama la..saya banyak tengk teater je skang..tu pun bukan selalu

ismi jannati said...

ske gak maher zain...anuar zink ske sket2 =p

Kalamhati said...

hehe..abang nuar yg encem tu ek..

Nur Azila Ismail said...

jajahan telinga nie .. dgr irama ketuhanan ataw sebaliknya

Kalamhati said...

zila: tepuk dada tanya iman kita..=)