Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, September 30, 2010

Lambat ke cepat?

Tadi ku try timbang blog ku kat sini..Nak tau berat dan loading time dia..Dan ni result dia..


So, nak tanya pendapat pengunjung blog ku ni plak..Kalau boleh tolong bgtau especially yg pkai broadband..Lama ke tak nak loading blog ni?Harap boleh bgtau k..

Ekceli, ku tak berapa pandai bab2 ni..tp kalau ikut kepada pembacaanku..147 KB ni dah kira agak berat gak..yg ok kalu bawah 100KB..Betul ke?

Kawan2 yg teror..sudilah kiranya bagi suggestion utk pemurnian blog ni..pe lagi yang perlu dan tidak perlu ada kat blog ni..

Ku amat2 hargai segala komen dan suggestion yg diberikan..=)

Kalau nak cuba timbang berat aka loading time blog anda..boleh pegi sini >>http://www.iwebtool.com/speed_test?


5 comments:

axelida said...

kalau kat opes ok jer..

tp kalau pakai beruk... bkn takat awak nyer jer.. yg len2 pon selow bangat! tak larat nak layan pakai beruk tu.. huh!

DKosongLapan said...

aik...tak tau pun blog pun bulih ditimbang ye...... ape address tempat timbang tu...nak tau jugak kado kecepatan blog....

Kalamhati said...

axelida: huhu btul tu..tp kita cuba la kurangkan sesak kt blog kita..senang org nak masuk

D08: adaaa..byk ekceli..akak timbang kt sini >http://www.iwebtool.com/speed_test?

cikgu isza said...

memang berat tu tapi kita boleh masuk ngan cepat..

lama tak check.. nak check jugalah..

Kalamhati said...

check jangan tak check cikgu!..hehe