Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, February 15, 2009

Kem Bestari Solat siri 1

Semalam telah berlangsung Kem Bestari Solat(KBS)kt sekolah..Semua murid tahun 1,2,3,4 dan 5 terlibat..semua sekali 940 orang...satu jumlah agak ramai utk kami handle..tp tanggungjawab tetap perlu ditunaikan dengan sepenuh hati..

Actually, persiapan KBS ni agak last menet..dalam masa seminggu je..Sbb jadual ko-kurikulum masih belum muktamad lagi..kejap nak buat hari Rabu..kejap nak dijalankan hari Sabtu...so tunggu punya tunggu..maka ku dan geng putuskan utk buat KBS pada 24/2..kertas kerja ku dah siapkan..cuma perlu tukar tarikh je la dari 14/2 ke 24/2..

Tup2 soknya ku smpi ke sekolah ada yang mintak KBS dijalankan ikut tarikh asal..wargghh!makanya dalam 4 ari preperesen dibuat..jumpa GB..urus psl tempahan jamuan peserta..sediakan analisis pencapaian setiap murid (yg ni paling tak larat sbb kena print smpi 940 copy x 2..siap nama setiap murid utk letak dalam fail dan wat analisis keseluruhan)..Alhamdulillah semua tu dpt disiapkan b4 program..Ari jumaat tu ku balik umah dkat kul 9 malam..fuuuh pagi petang malam duk kt skolah..

Ku happy tho letih sket sbb pihak pentadbir bg kerjasama yg cukup baek..GB uruskan pasal budget dalam sehari je..whow ku kagum!selalunya bajet utk KBS lmbat sket kuar..lepas program baru dpt..kekdg masuk bulan kedua baru dpt..masa ku jumpa GB serah kertas keja aritu, dia sempat bg pesanan..dia suruh ku keje dlm keadaan seronok..keja dgn ikhlas..jgn takut nak bincang apa2 ngan dia..prinsip dia mudah..selagi urusan tu berkaitan dgn murid..keperluan murid..kebaikan murid..dia akan usahakan semampunya..Ku dpt suntikan semangat baru..Ku dah tekad nak buat yg terbaik demi kejayaan j-QAF dan kecemerlangan murid-muridku..InsyaAllah..Moga dipermudahkan segala urusan...



Ustz Syahrin tgh bagi briefing..Ustz bawuuu..hehe



Basuh tangan jangan tak basuh!hehe



Tunjuk cara berwudhu'



Amali solat sambil diawasi oleh guru-guru



Amali Solat Zuhur

2 comments:

c.m said...

reper pada gambo 'penerangan.JPG'<<

ooo.. ooo.. wahahaha(evil)

Kalamhati said...

huik tumbuh tanduk lak..ehehe
ai tak tergugat puuun..ahakhak tetiba je