Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Monday, January 9, 2012

Bayaran Gaji Skim SBPA Bermula Februari 2012

Tengok berita Awani tadi, Kementerian Kewangan mengesahkan bahawa gaji penjawat awam yang akan dibayarkan pada 16 Januari ini masih mengikut SSM.

Pembayaran gaji mengikut skim SBPA akan bermula pada bulan Februari berikutan keputusan kerajaan untuk melanjutkan tempoh pemilihan opsyen dari 31 Disember 2011 kepada 15 Januari 2012.

Kalau dikira logiknya memanglah pihak Akauntan Negara tak sempat nak sediakan gaji baru dalam masa sehari je kan? So, sesiapa yang dah 'melebihkan' bajet perbelanjaan bulan Januari ni, sila kenselkan dulu..hehe

Gaji masuk awal..jadi habis pun awal..huhu nak2 pulak cuti CNY ni seminggu. So, preparation untuk balik kampung biasanya akan sebabkan bajetku lariiiii..huhuuuu

Korang selalu tak lari bajet?huuu


10 comments:

eelobor said...

ada baca gok dalam paper online tadi... gaji 16hb nie kiro SSM, baki pelarasan dia bagi hujung bulan nie. mulai februari gaji sbpa....

Kalamhati said...

ha'ah btul tu..pelarasan dia akan buat ujung bulan ni..

ieda said...

huuh selalu macam tuu kan
tapi co ieda kan wan .. raya cine ke krismas ke dipavali ke gaji same je tarikh ..
kecuali raya kita ... haa dpt lah awal kan huhuh

Cikpuan rara said...

alamak.xpaham lah.slow sket bab2 ni.

aimaniman said...

akak bukan selalu, tapi memang lari bajet je.. nasib badan ler.. bab gaji sbpa nieh, masa sain aritu,.. pelik sbb akak tinggal sain je, pilihan semua dah di 'tik' kira x valid la borang kita orang kann.. kira paksa rela.. biar le labu...

Nieza said...

bestnyer dgr org dapat gaji..saya yg masih cuti tanpa RM ni tumpang gumbira jer la...:)

♥cmª shIemª♥ said...

blm paham lh ape tu sbpa..


pasal budget tu...ermmmm..bila terlebeh sopink je lari budget...huhu

Aki said...

aki maen sain je ari tu.. ye la.. jawatan aki bakal dilupuskan kalau tak sain.. so, sain je la.. ha ha ha..

whitecappuccino said...

duit,,huhuhu..cepat dapat, cepat juga habis..dapat banyak, banyak juga habis.

aizamia3 said...

utk SBPA gaji Februari baru dimulakan, Januari masih SSM tapi dalam gaji Februari nanti akan ada tunggakan SBPA Januari.. ;)

lari budget tu biasa tapi dalam masa yang sama kena beringat ;)