Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Friday, January 13, 2012

Alhamdulillah selamat..



Alhamdulillah keta KH selamat dikeluarkan pagi tadi dari kwasan sekolah.. Syukur sangat sebab air dah surut sedikit dan keta dapat melintasi air..

Hari cuaca masih lagi seperti semalam..hujan mulai turun pagi tadi sampailah sekarang..Ramai ibubapa ambil decision untuk tidak menghantar anak ke sekolah hari ni..Tapi ramai jugak la yg datang..huhu

So, pihak sekolah combine beberapa kelas jadi sekelas je..so senang nk jaga budak2 ni. Sekolah tak bercuti hari ni,kena hadir jugak. Kalau KH jadi parents better KH suruh anak2 stay kat rumah je tak payah ke sekolah pd waktu2 begini. Kesian anak2 kecil ni terpaksa harungi air..huhu

Murid Tahun 6 yang hadir

Yang peliknya kan..ada gak yang hantar anak lengkap berkasut sekolah putih melepak dalam hujan renyai pagi tadi..huhu agak2 la..suruh je la anak2 pkai selipar.mudah sikit pergerakan kan?..

Risau tengok bebudak ni jalan dalam keadaan lantai sekolah yang licin dan berair..huhu

Parents yang prihatin keselamatan anak2, datang semula untuk ambik anak2..

Last sekali banjir kilat ni berlaku pada tahun 1995. Cikgu yang masih berkhidmat kat sekolah KH ada pada waktu tu..huhu lamanya dia menabur khidmat kat sekolah tu..

Apapun..tadi sampai2 rumah badan menggeletar kesejukan..badan nacam nak demam je..huhu banyak kena hujan..

Published with Blogger-droid v2.0.3

16 comments:

whitecappuccino said...

syukurlah banjir dah pulih..balik telan ubat..tido!

Rozuan Ismail said...

syukurlah dah ok sikit.

atuk said...

Assalamualaikum KH

minta2 KH tak demam yer...

aimaniman said...

akak time ngaja kat kota tinggi pernah terkandas dalam banjir n balik naik trak tentera,.. kat klang ni blom pernah lagi banjir..

Iffah Afeefah said...

siannye kan bebudak tu

Nur-nba said...

Syukurlah kereta akak selamat. Rupanya banjir kilat pernah terjadi di sek akak 17 tahun lepas.. Dah tentu, akak tak boleh lupakan pengalaman ni.

Kalamhati said...

syukur..mekasih ciknor!

Kalamhati said...

ha'ah wan..legaaa

Kalamhati said...

Waalaikumussalam atuk..

Alhamdulillah tak melarat sgt atuk..

Kalamhati said...

huhu akak ada jugak pengalaman ngan banjir ni ek..

Mila@Rimbun said...

Moga selamat semuanya yer. Dulu2 masa sekolah rendah, asal musin hujan jer arwah ayah aku belikan kasut getah, pastu keras plak tuh, tapi mmg senang basuh hahaha.. nostalgia

Kalamhati said...

tu la..mmg kesian.tetmbah yg kecik2 tu

Kalamhati said...

syukur nur..mmg takkan lupa pengalaman ni nur..kenangan pahit dan manis ni..=)

Kalamhati said...

Alhamdulillah semuanya selamat..huhu kenangan yg tak mungkin dpt lupa kan..org tua kita tho tak sekolah tinggi, dorang lebih lg terror pk solution nya kan

ieda said...

ooh dah surut ye wan ..
hurmm tapi still ujan kan
risau gak nie .. tapi dlm ati syokk sbb dah lama x main airrr ekekek

teratai said...

woo,woo sekolah KH banjir ke?? memang sekarang ini hujan je kan!risau gok kat sekolah kut2 banjir,tp alhamdulillah x banjir lagi!