Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Tuesday, January 24, 2012

Alangkah damainya..

Seronok kalau dapat dirikan rumah menghadap sawah padi macam rumah kakak KH ni..

Memang best giler petang2 lepak kat beranda sambil tengok burung2 terbang dan angin yg menyegarkan..chewaah ayaat!hehe

Serius!one day klu ada rezeki memang nk cari tanah yg dekat sawah..beesttt!


Published with Blogger-droid v2.0.4

23 comments:

Iffah Afeefah said...

suke gak

nk2 bukak tgkap je nmpak bendang

eita said...

memang best...
dulu keluarga ita pernah menyewa kat tepi sawah padi..
seronok...time cuti sekolah sibuk lah memancing ikan dalam sawah padi.....
time berangin lagi best..

Ayen... said...

umo bile makin meningkat mmg memerlukan ketenangan so situasi tu amat sesuai...

Citarasa Rinduan said...

jom kakcik kita bina rumah sama2..
nanti boleh berjirannnnnn

Mat Gebu said...

Memang bess....lagi2 masa pagi atau petang....

Huda said...

memang sangat menenangkan dan mendamaikan..

Kalamhati said...

btul tu iffah..ni pintu rumah btul2 ngadap bendang..best je angin masuk direct

Kalamhati said...

tu la..td abg KH siap nk cari pancing sbb nk try mancing..tp tak jumpa mata kail..hehe

IMANSHAH said...

kale nako banyak tanah tepi bende padi

IMANSHAH said...

kale nako banyak tanah tepi bende padi

ariana said...

Memang mendamaikan..tp kat Pahang ni payah sikit nk cari.., pantai banyak lah..kalau kat sebelah Utara mgkin banyak...ke rmh kakak KH tu kat Pahang jg..:)

IMANSHAH said...

kale nako banyak tanah tepi bende padi

Kalamhati said...

betul tu..makin berusia makin nk kan suasana damai dan tenang kan

Kalamhati said...

jomm!senang sket..nk mkn pape leh oder nfan ayu je!hehe

Kalamhati said...

yup!btul tu che mat..mmg bestt sgt kan

whitecappuccino said...

memang damai! rumah mak ciknor betul2 mengadap sawah yg luas :)

aimaniman said...

akak kalau nak buat rumah berhalamankan sawah, terpaksa merantau la sbb johor x da sangat sawah,.. cuma berhalamankan kelapa sawit jer,.. tapi masih damai banding asap lori kat klang nie

HeNRieTTa JoSe said...

Bestnye....menghijau jer mata memandang bila buka pntu..tennag jerks nampak kaki langit...

Hanisah Safian said...

aaaaaaaaa cantiknyaaaaaaa!! :D

Eyeme said...

time tok boh gak molek belako..time boh gak,ambo sekeluarga gak kena tulung angkat bare demo..jolo?hihi..


psssst:bakpe x post gambar i skali?ala..yg i tepi sawah tu :p

eelobor said...

mcm umah abang saya kat kampung... betul2 depan sawah cam nie ler. petang2 dengan angin yang bertiup, best jer lepak depan umah bersantaikan suasana bendang

Azhariah Zuber said...

mmg sawah menenangkan

♥cmª shIemª♥ said...

suka3...
suka sgt2..klu dpt umah berhadapan ngan sawah bendang camni..