Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Tuesday, November 15, 2011

PERCUTIAN KE TAWAU - Part 1

Salam 'alaikum..

Baru berkesempatan nak update pasal percutian KH hari tu. Dah basi dah ceritanya tapi nak cerita gak!hehe..

Percutian ke Tawau ni sebenarnya dah lama dirancang. Tiket dah booked since bulan Februari lagi kalau tak silap. KH pergi dengan sahabat KH yang juga seorang blogger iaitu Miss Norgee, tuan punya blog Moments In My Life .. Sahabat kitorang ada kat sana, juga seorang pendidik seperti kami berdua. Kiranya kami bertiga ni sahabat sejak dari universiti time ambil sarjana pendidikan sama-sama. Dan hubungan tu kekal sampai sekarang ni. InsyaAllah akan kekal bersahabat hingga ke alam sana..amin

Kita stori de mori sambil tengok gambo ye..hehe celoteh panjang2 kang korang bosan lak..ye dak?zaasssss..


Kat boarding hall..setia menunggu gate dibuka..tak sabar tauu!!hehe


Cantik langit waktu ni..Sambil jalan ke flite sempat lagi berhenti ambik gambo kejap..huhu


Tadaaa!alhamdulillah..selamat mendarat di Airport Tawau.. Gambar ni je la yang 
boleh dipertontonkan..Gambar posing maut dari model2 tak bertauliah tidak 
diluluskan oleh lembaga penapisan gambar..hihi

Siap kena tegur dek ground staff tak bagi bergambar..Lagi dia tegur laaagi kami amik 
gambar..haha tak makan saman betul kan..Alaa bukan selalu dapat amik gambar. Ni la peluangnya..Entah bila lagi nak sampai sini kan kan..


Kena cop passport duluuuu..


Before sampai rumah..tuan rumah bawak kami ke pasar ni dulu. Pasar ni nama dia Pasar Gantung. Sapa yang datang ke Tawau mesti datang ke sini untuk shopping mutiara dan souvenir2 lain.. Singgah cuci mata dulu..tapi sempat gak la kami cuci wallet dalam duk cuci mata je tu..hihi


Miss Norgee teruja dengan mutiara2 tu..Sampai taknak balik..hehehe


Haa satu kedai nak diangkutnya kalau boleh..ahak


Ni muka orang tak minat sangat mutiara (konon)..hehehe


Juling tak biji mata korang tengok?ekekeke

Dah-dah..kita balik rumah dulu. Rest dulu..Recharge balik energy before bertolak ke Semporna esok..

On the way balik rumah, singgah sekejap kat sekolah tempat sahabat KH berkhidmat. 
Selama ni dengar nama je dan hari ni dapat tengok sendiri sekolah tersebut. 
Teringatkan kat sekolah lama KH kat Lundu lak..huhu


Nantikan sambungan Part 2..Cerita di Semporna pulak!


22 comments:

anyss said...

Assalamualaikum,
Wahhhhhh saya tak pergi pasar gantung tu...macam menarik.

che mid said...

Ish buleh bute mate tengok mutiare...

~~zAnAfAhMi~~ said...

KH, bestfriend saya pun org Tawau, kwn dr sekolah hingga skrg. Pasar Gantung saya tak sampai lg. Tawau mmg seronok sb bandarnya cute je. Tapi kalau Semporna, alahai....cuma pulau dia mmg terbaik la.

exora said...

kalau sy la dlm kedai mutiara tu..meme x se balik gamoknyer..

Ujie said...

nasib baik saya tak minat mutiara..tapi minat alam semulajadi sabah. ^_^

org ckp mutiara tawau harga lebih rendah dr KK. kualiti sama. jd boleh la beli byk2 kalau kat tawau tu.

Aki said...

Pergh.. Akak round habis ea.. Jauh tu Semporna.. :-p..

lizz said...

wah mutiara... kat sabah ni mutiara dier cantik2 kan...dan banyak pilihan...

♥cmª shIemª♥ said...

sabah mmg terkenal dgn mutiarannye~
klu cma sampai sana mesti naik juling gak bijik mato ni..keh keh keh...


xboleh amek pic ke kat citu kak?

Niena Pengembara Ilahi said...

best nye kak wan gi derak

Cheqna said...

Kena share juga gambar kawasan2 menarik Tawau ek..jangan bagi orang jeles tengok gambar kedai mutiara tu aje..hehe..

:-)

ieda said...

alhamdulillah mu doh selamat sampai semenanjung ..
beb ! .. nok FM dari sabah .. :)
ieda plan ke sarawak next year .. lambat layie ..

wah2 ke tawau nie banyak tak beli ole2 dari sana .. disana permandangan dia cantik2 kan :)

JunAina said...

TAWAU...macam best boleh masukkan dalam senarai menunggu...

Mila@Rimbun said...

pearl for me satu...

kak mah said...

Akak akan pergi sana 19 nov 2011 ini

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

gelang adik mana kak?hehe

wahh gmbr kat semporna nnt klu adik tak pasan akak bg link ye

eita said...

jadi giler jap tengok mutiara.....seronoknya kalau dapat pergi..nak shopping satu kedai...kih3

Tinta Emas said...

wow...percutian yang hebat...

saya nak ke sana gak....

Iffah Afeefah said...

untungla g tawauuu

jauh kot

eelobor said...

huhuhu...x mampu lagi nak jalan2 sampai seberang sana. sekitar dekat2 sini jer

whitecappuccino said...

sampai ke Sabah rupanya..jalan2 sentiasa menyeronokkan! Ciknor tak suka sangat mutiara...

Eliyana said...

wow! bestnyer...rasa cam nak pi jgk...

Ali said...

Dari semenanjung ke Sabah harus pakai passport ya?