Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Monday, June 20, 2011

Jeng!jeng!jeng!...


Percaya tak KH yang buat ni?hehehe..percayaalaaaahhh!!ekeke..ehh!bukan tukar kerjaya..cheq still ngajaq lagi..ekceli ada staff kat sekolah mintak tolong buatkan untuk hantaran dia..Majlis perkahwinan dia ujung minggu ni..Malas nak buat sebab taktau nak letak harga berapa tapi sungguh dia mintak..So KH dengan member sorang lagi pun tolong la watkan..nilah hasil dia..huhu

Dari angle lain lak..eheks!


Tadaaa..ada lagi!hehe sebenarnya KH pernah amik tempahan dari cikgu sekolah mintak buatkan yang macam ni..Memula dia suruh buatkan 1000 bekas je..KH terima lepas diskas dengan member..then dia mintak tambah 1500..dekat nak cuti sekolah hari tu dia tambah lagi 500..so total 2000 pieces!! Means kena buat 4000 biji coklat ni beb!!Huwaaa bersengkang mata la jugak buat dengan member..

Alhamdulillah!dapat siapkan tho member tu terpaksa tolong siapkan lagi 600 sebab KH kena balik kampung..Rasa nak nangis je bila pegang duit hasil titik peluk sendiri..bersengkang mata sampai pagi..then pagi pegi ngaja lak.. Pengalaman yang tak boleh lupa!Bila pk balik..macam tak caya je dapat tolong siapkan 2000 pieces!fuuhh!

Ada yang nak order ke?egegegege..

37 comments:

Citarasa Rinduan said...

peeh!!!!!!!!!!!!!!!

terbaik

ayu nak tempah, bolehkan?
100 pices dulu
kalau nyami!
utk raya pula

munna said...

wah...dah boleh business coklat lepas ni....

diana said...

amboi..
boleh buka kedai ni..

Kalamhati said...

>>Ayu:

hehe biar btul ni ayu..
KH tak jamin takut smpi kt ayu nnt coklat tu dh cair..

nnt KH buat & pos ke ayu sikit dulu k..tgk cemana rupa dia smpi..

Kalamhati said...

>>munna:
huhu utk kawan2 je bleh la kot..nk bisnes btul2 takde masa

Kalamhati said...

>>diana:
hehe blum smpi tahap tu lg..ni baru nk pandai ni...huhu

tp kan bila tgk kt klantan tak byk kedai supply coklat compound ni..rasa cem nk bukak kedai je sebijik kt klantan..hehe

IMANSHAH said...

wat kelik tupak raya ni ye

Acik said...

egegegeee ...
boleh rasa dulu tak? heheee

Kalamhati said...

>>Imanshah:
bereh2!spesel delivery lg nnt..hehe

Kalamhati said...

>>Acik:
ambil la satu..rasa..hehehe

Jahidih Saili said...

wa..pandainyeee..mesti sedap sgt3:)

Kalamhati said...

>>Jahidih:
rasa coklat la jahidih..hihi
tp mmg sedap sbb tak manis sgt

niena shopping2u said...

wahh akak , mst best ni kan..
tau xpe kak... bla pegang duit hasil titik peluh sndiri rasa cam nk nagis je,nangis syukur sbb Allah bgi rezeki tu pda kita.. :')

niena suka sgt2 coklat :)

zarazueyin said...

wahhh...sedapnyer
boleh la order ni...hehe
letak la harga sekali ;)

S..U..D..@..I..S said...

wau hebat..tambah cabang bisness

teratai said...

tahniah,boleh jadi busines woman ni, kat sekolah pun ada seorg cikgu yg pandai buat coklat gini,pun dpt tempahan dr cikgu2.Semoga bisnes berkembang maju :)

♥MAMASYAZA♥ said...

wow, berseri seri, mesti sedap ni

sha a.s said...

terer terre...cun pulak tu.... :)

sarah-najwan said...

wah..kelaz demo..
wi kawe acutrytest dulu..
baru order..hehehe

alinac lover said...

terer kak

.m y z. said...

PEHHHH NAMPAK MACAM SEDAP! LAGI2 YANG WARNA PURPLE TU. SAMA TEMA WARNA DENGAN BLOG SAYA :DD

♥cmª shIemª♥ said...

wah...kak kh pandai buat coklet...
mabeles.cantik plak tu..

Kalamhati said...

>>niena:
btul tu..alhamdulillah..
sapa tak suka coklat kan?..hehe

Kalamhati said...

>>zarazueyin:
hehe nnt la akak letak..
lum bersedia lg ni..=)

Kalamhati said...

>>Sudais:
hehe saja2 je ni mencabar diri sendiri..
tak sangka bleh buat..=)

Kalamhati said...

>>teratai:
lum rasmi berbisnes lg ni..huhu
masa blum mengizinkan lg..

Kalamhati said...

>>MAmasyaza:
hehe berseri2 penuh keimanan ek..
ok la rasa dia sebab KH guna coklat Beryl's..

Kalamhati said...

>>sha:
hehe buat suka2 je ni sha..
tp mmg bila siap tu comel2 je..
mcm tak caya je menjadi buat..

Kalamhati said...

>>ummi sarah-najwan:
hehe bereh demo punya psl ambo buat spesel..
insyaAllah minggu dpn lepas perkhemahan ambo buat n poslaju ko demo..hehehe

Kalamhati said...

>>Yong:
maceh yong..
yong punya cupcake lg mengancam!=)

Kalamhati said...

>>myz:
hehe ekceli bukan purple..duk dlm kotak tu nmpk purple lak..pink ekceli tu

Kalamhati said...

>>cma:
bleh la cma..terkial2 lg ni..hehe

mappiau said...

waaaaaaaaaaaaaaa daaaaaasaaaattt gileeerrrr laa (sileikutslangawiedalamhantukaklimah)

tahniah KH tak sangke ade bakat tependam sampai cenggitu sekali. Bagi saye yang langsung tak reti membaking nih memang respek ah kat KH.

insyaallah nak jugak cube terai order suatu hari nanti hehehehe

norgee said...

firstly,
tahniah...langsir baru...heh2...

secondly,
jelesssssss....camne kak tie leh gheti buat cokelat niiiii..my feveret nih! huhu...komperm, sy kawen nnti, kak tie kena trima order sy...heh2..bila tuu...wallahua`lam...hahahaha

tahniah2...suka..suka..suka!

Kalamhati said...

>>diana:
memang dasaaaatt (sambil wat gaya tgn usop wilcha..hahaha)

huhu KH try wat je memula ngan member..tak sangka bila tgk comel2 je trus terminat nak buat..

Kalamhati said...

>>Gee:
hehe langsir sebelum raya ni..

beres my dear fren!!utk gee kak ti buat spesel..free of charge!t[ kena kawin la dulu..hehehe insyaAllah tak lamo dh tu dok?hihi

aizamia3 said...

wah.. lawa.. ai reti order dan makan je..