Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, March 20, 2011

ALAHAI BAS..AWAT JADI LAGU TUU

Pagi ni, sepatutnya mak dan anak sedaraku naik bas balik ke Kelate pukul 10.00 pagi. Sampai-sampai kat Stesen Bas Temerloh, kitorang tunggu je dulu..10.15 bas tak sampai-sampai gak. So, abangku pergi tanya kaunter. Jawapan yang diterima "bas rosak..masih dibengkel di Jengka..maybe dalam pukul 11 ataupun 12 baru sampai"..huhu

Kesian lak mak nak berdiri je kat situ..Seat memang dah penuh. Lagipun ciput je seat kat situ..So, abangku decide balik rumah je dulu. Dekat je rumah abang ke stesen bas, dalam 3 minit je..Then abangku tinggalkan nombor hp dia kat kaunter. Mintak adik yang jaga kaunter tu call bila bas dah on the way..Then balik la rumah semula..

Dalam pukul 11.30, orang tu tak call lagi, abangku lupa nak mintak no telefon dia..huhu..so keluar la balik pegi stesen. Sampai stesen, abangku pegi tanya kaunter, uwawawaaa bas baru nak pasang tayar balik..nak pasang tayar dalam setengah jam dia kata..perjalanan dari Jengka ke Temerloh dalam 45 minit..uhhuuu lagi sekali kitorang balik semula ke rumah...sian mak ku..

Dan akhirnya, dalam pukul 1 orang tu call bagitau bas dah sampai ke stesen..haaa barulah terkocoh-kacah kitorang keluar..huhu malam la jugak mak sampai KB nanti..

Bas oh bas..awat la tak check awal-awal masalah bas tu..Harap perjalanan mak lancar dan selamat sampai..Bawak bas elok-elok ye pokcik!jangan nak speeding lak tho dah lambat bertolak dari jadual..Biar lambat asal selamat!

4 comments:

diana said...

kesian makcik..
tak pe la..
sekali sekala merasa pengalaman gitu..
kalau selalu jangan dibiarkan..komplen jangan tak komplen..
heheh

NURUL AINI NORAZMAN said...

kesian nya makcik,. penat kot tggu lama mcm tuh,. tapi nasb dye check dulu kan,. dari teros kan pjalan tpi bus tak ok,.=)))

whitecappuccino said...

alahai bas..selalu buat hal..kesian mak.

Kalamhati said...

>>diana:
hehe pengalaman hidup kan..yg penting mak selamat smpi je..


>>Nurul Aini:
btol tu..condition bas tu yg penting..kalau on time tp smpi tengah jalan rosak susah jugak..


>>ciknor:
biasa la..kalau tak lewat..rosak..huhu abang amik bas sri jengka kononnya nak try..org kata bas dia baru sket..haa skali lambat daaa