Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Saturday, December 11, 2010

PELIK SANGAT KE NAMA BLOG AKU NIH?



Sila ceritakan dari mana Kalamhati boleh dapat nama blog ni?
Mula-mula terfikir nak letak nama Ilhamhati..tapi tetiba je macam datang ilham nak combine perkataan Arab dan Melayu..maka terhasillah Intizhar-Kalamhati..Intizhar bermaksud penantian. Kerana hidup kita penuh dengan penantian..Dan Kalamhati bermaksud Bicarahati..Blog ni diwujudkan sebagai lapangan untuk Kalamhati lontarkan dan luahkan apa saja yang terlintas di hati ni. Berkongsi pengalaman pahit dan manis..

Apakah maksud disebalik nama blog Kalamhati?
Dah cerita panjang lebar kat atas..hihihi

Siapa orang kuat blog Kalamhati?
Siapa lagi kalau bukan korang semua..Yang menjadi tunjang dan sokongan..terima kasih semua!

Angan angan terhadap blog Kalamhati?
Amm nak renovate jadi rumah agam..hihi..takde angan-angan yang tinggi melambung sangat..Sekadar mengangankan blog ini akan kekal di sini sampai saya tua..biar anak cucu dapat baca..dan juga sedikit sebanyak dapat jadi tempat perkongsian segala ilmu dan cerita..

Kalau nak tukar nama blog ,Kalamhati nak tukar nama apa ye?
Kalau nak tukar rasanya nak letak Kalamhati..takpun Kalamhati..hehe jangan marah..Takkan tukar kot..Kalamhati forever..

Kalau berkemampuan , korang nak iklankan blog Kalamhati tu kat mana?
Kat blog En. Ben Ashaari dah ok kot..boleh bagi diskaun tak?hihi


Blog yang pastinya wajib Kalamhati singgah setiap hari(satu je ye?..)
Amm ni yang payah ni..Yang wajib pastinya blog empunya segmen ni la..Avam Ben..hehe


SAYA SUKA BLOG SAYA KERANA ia adalah blog saya. Tiada yang selainnya melainkan blog saya..Jadi saya sayang sangat blog saya (ayat bebelit ke..hahaha)


Jeles?!nak join gak?Haa silakan ke sini untuk tengok syarat2nya..


Wassalam



21 comments:

Citarasa Rinduan said...

wow...

terbaik ayat saya suka blog saya tu..
sure kawan2 blogger suka...

IMANSHAH said...

saya pun suka HOK SENGOTI..kelantan sunggoh

Kalamhati said...

>>Sis Ayu:
hihi Ayu ni wat saya gelak je..sy saja jawab santai gitu..=p


>>Imanshah:
Kak Wan pun suko sengoti nama blog Imanshah..original Klate..terbaek dr ladang!hehe

Kalamhati said...
This comment has been removed by the author.
Eliyana said...

takdenyer pelik pun...yana suker jer nama blog ni

Kalamhati said...

>>Yana:
tq Yana..=)

Kalamhati said...

>>Yana:
tq Yana..=)

sarah-najwan said...

join segmen BA yer..good luck deh..

Kalamhati said...

>>ummi sarah-najwan:
hihihi hok mano dan ambo join..=D

Kalamhati said...
This comment has been removed by the author.
FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said...

kak..ok je la nama blog akk ni..best2..akak, feez rase cam nak tukar nama blog same cm URL feez ni je..hehe..ok tak.. =)

Kalamhati said...

tq feez..cucuatokaji tu dah best feez!unik..akak suka..jangan tukar

Solihin Zubir said...

saya suka perkataan intizhar tu..
taruk nama anak nanti ok jugak.. hehe..

Kalamhati said...

boleh2!hihi
nur intizhar-cahaya penantian..hehe tak seswai utk nama kot..

Nur Azila Ismail said...

nama blog akak mmg best :)

eelobor said...

bukan hok mano dan lagi tuh, semuanya dia DAN. hahahahha

Kalamhati said...

>>Ziela:
tq ziela..biasa2 aje ni..=)

rossoneri said...

gud luck!!
skrg baru faham nama blog akak nih..hehe

Kalamhati said...

>>rossoneri:
hehe bagus anak murid ni cepat faham..hihi akak guwau je...=)

QaRr JaliL said...

sies sdp nme blog..:)

MOH KEMBARA said...

Salam, Janji cikgu suka nama tu...he he! Pe kabor? Cuti ni gi mane?