Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Sunday, November 7, 2010

WHY IT MUST BE EIGHT NOT NINE?


Hehe tajuk kemain lagi..Omputih bagai..biru mata hitam korang kan..Pernah makan tak coklat ni?Ni salah satu coklat favourite ku la..Dan biasanya kalau balik dari Sarawak dulu..mesti beli coklat ni ngan Toblerone..memang suka sangat..

Kenapa After Eight?
Dulu masa kat U..ada kawanku sorang ni bila tanya dia kenapa nama After Eight yg dipilih..Dia jawab "sebab kena makan lepas kul 8 malam..baru dia manis"..ku gelak je  sebab dia memang jenis kaki kelentong dan kelakar..

Then ku search dalam internet..memang betul pun..tho dia jawab gurau2 je tp betul plak..Nama After Eight tu sebab coklat tu memang suggested utk dimakan lepas dinner!hehe bijok2 kawan ku itu..

Yang ni ku dapat hadiah dari someone yang pegi ke Langkawi..Dia tanya ku suka makan coklat pe..Pe lagi, jawapannya mesti coklat "Selepas Lapan" ni..hehe makanya dapatlah merasa lagi makan coklat ni..yakyak!

Dah dekat dua bulan dah kot dapat coklat ni tapi tak habis2 lagi..ku makan sikit2..haha..Alaa takpe la, lambat lagi expiry date dia..ujung tahun ni..lama lagi!haha..ku memang macam ni..Payah sikit nak habiskan cepat2 kalau dapat hadiah dari orang..Nak-nak kalau yang rapat dengan kita kan..

Nak tau kat dalam macamana?

(yg ni pinjam dr Inchik Wikipedia jap)


Yang putih kat tengah tu mint dia..Ku suka makan sebab tak muak..Rasa mint tu neutralize kan rasa muak dark chocolate dia..Cara pembungkusan dia pun cem menarik gitu..Jadi senang nak simpan balik.amik sekeping2 je..sebab dia bungkus sekeping  dalam kertas cem kat atas tu..

Eh dah macam jadi promoter tak bergaji untuk Nestle lak..hehe bukan pe..saja nak share sini..Kebetulan tadi ku amik sekeping makan dan anak2 sedaraku yang datang tolong habiskan sikit..so ku terfikir nak buat entry pasal coklat ni..hehe

Anda bagaimana?Suka makan coklat? Dan apa coklat favourite anda?..Kongsi2kan dengan saya k..=)



10 comments:

pena said...

pena suka coklat toblerone... best..

Kalamhati said...

>>Pena: samalah kita..dulu akak suka beli yg dia packing kecik2 dlm plastik tu bawak pegi lectures..hhehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ala....
dah lama ak makan coklat..

mcm sedap jer..tapi tahan nafsu lah...sedih..

Kalamhati said...

>>Sis Ayu:
haa akak kena makan ubat dulu..coklat makan nnt tau..=)

AiDa said...

terliur lak tgk coklat nie...yummmy!!!
mana nak cari coklat memalam ni...hurm...7-E!!!..hahahah..;)

Kalamhati said...

>>AiDa: hehe sanggup meredah malam pi 7e ke..=B

nor husna said...

Berapa harga..mahal tak?

nor husna said...

Berapa harga? Mahal tak?

nor husna said...

Berapa harga? Mahal tak?

nor husna said...

Berapa harga..mahal tak?