Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Monday, November 29, 2010

Semoga Berjaya..


Ku dekat Maahad Muhammadi Perempuan sekarang, hantar anak sedaraku ujian lisan untuk kemasukan ke tingkatan 1..Jadi ibu tumpang jap..hehe sebab kakak dan abang iparku kat India sekarang ikut rombongan sekolah dia..

Saingan sengit sangat utk masuk ke MMP ni,sebab rata2 yg memohon adalah yg dpt 5A UPSR aritu..Risau juga..Membaca Al-Quran dan hukum tajwid rasanya dia takde masalah..Baca Jawi pun ok..cuma takut gabra je..

Ku memang harap sangat2 dia dapat..sebab yang ni liat sikit bab2 solat..tengok kak ngah dia yg form 3 sekarang kt MMP sejuk hati tengok..so nak dia belajar agama jugak

Ramai calon dr luar Kelantan..mak aih tgk flat no semua dr luar kelantan termasuk la diriku..hehe dorang sanggup datang semata2 nak anak belajar kat sini..kagum sungguh..

10 comments:

K.Nor said...

salam wan, 3 tahun lepas k.nor pun ke MMP ni gak, tunggu aisyah interview. dlm hujan lebat.. tp tak ada rezeki utk masuk maahad tu.. sedih gak tp insyaallah ada hikmah disebaliknya.. smoga anak sdara wan berjaya ya..

sarah-najwan said...

semoga berjaya deh...ada anak kawan saya try gak yg pahang ni..sukar jugakkan..

tapi..insyaAllah jika ada rezeki..bole tu

Gayahspears said...

usaha tangga kejayaan akak :)
kim slm kat anak sedara akak ya..hihi

mumumeow said...

smoge brjaya.....doa banyak2..huhu

alinac lover said...

semoga berjaya :)

eelobor said...

asalnya itulah maahad lelaki dulu2 kan? yang belakang pantai timur?

Solihin Zubir said...

gud luck ye utk anak sedara akak.. :D

Citarasa Rinduan said...

salam..

semoga berjaya hendaknya anak saudara cikgu ya

Kalamhati said...

>>K.Nor:
ye ke?sama ngan anak sedara yg form 3 tu la ye..dia dulu pun tak dapat, then abg ipar buat rayuan ke yayasan Islam..alhamdulillah dapat..ada hikmah tu K.Nor..=)

>>ummi sarah-najwan:
mekasih kak..insyaAllah kalu ada rezeki mesti dpt kan?..memang susah nak masuk sekolah agama skang..kesedaran parents nak hantar anak ke sekolah agama makin meningkat..

>>Gayah:
insyaAllah Gayah..hihi dia kirim salam balik kat Kak Alya..ahaks

>>mumu:
insyaAllah..mudah2an..=)

>>Yong:
insyaAllah Yong!..=)

>>eelobor:
hoo asalnya maahad lelaki situ dulu..

>>solihin:
insyaAllah berkat doa solihin..=)

>>Sis Ayu:
Salam Ayu..insyaAllah..tq sis!

tiefazatie said...

semoga berjaya!insyaallah..