Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Wednesday, October 20, 2010

Terkenang semasa dulu..

Wahai anak2 kelahiran 70an hingga awal 80an..Ingat lagi tak anda dengan makanan kegemaran zaman-zaman kanak2 ni..hehe senyum sendiri diriku bila tengok gambar2 ni kat google..Teringat la zaman2 cinonet berseluar pendek!hahaha



Sayaa Charlie Chickedeeeeesss!!



Gula=gula udang!(orang Klate panggil coklat ude..hehe)
Dulu seposen 3 pahtu jadi seposen dua..skarang ada
lagi tak ek?


Biskut kapal terbang!
Haa yang ni peberet ku nih..ingat lagi makcik kedai
buat kelongsong pkai suratkhabar lama..pahtu dia sukat pakai
penyukat yg dibuat dari tin kecik..


Biskut gula-gula atau dipanggil biskut pusat!hehe
Yang ni pun best..biasa ku makan gula dia dulu..
pahtu biskut tu bubuh dalam air milo atau susu..sluurrp yummy!


Yang ni ku tak suka sangat..beli sebab 
suka tengok pembalut dia warna-warni..
Seposen dua batang kalu tak silap dulu..



Haa yang ni ayah ku marah betul kalu beli ni..
Gula-gula getah bentuk rokok..masa tu cem eksen giler
main pondok2..jadi ayah..pahtu wat gaya hisap rokok..
macho la kunun..siap dia bagi tatoo lagi..tampal kt lengan..haha sabo je
(tak elok jual sebenarnya kan..mempengaruhi budak2 merokok lak nnt)


Balang kaca ni memang sinonim ngan gula2 kat atas kan? kan?..
Sekarang ni tak isi dalam ni dah..dah sedia botol plastik kalau
beli gula-gula..

Huhu rindunya nak kembali ke zaman itu..seronot!kalau la dapat kan..hehe kena pi jumppa Doraemon nih..pinjam 'pintu masa' dia jap..kihkihkih


**semua gambar adalah dipinjam dari Inchik Google..tq!


13 comments:

eelobor said...

alamak best nyer make coklat ude, sagun, rokok coklat dan semuo2 kat atas nuh. hihihihi

Kalamhati said...

>>>eelobor: hihihi tau takpe..loni tak brapa sedap mcm dulu doh..

K.Nor said...

wahhh semua nyer mengembalikan nostalgia. akak dilahirkan dlm tahun 60an tp semua tu masih dlm zaman kanak2 k.nor gak!! syok tengok semua tu :)

DKosongLapan said...

cik Kalamhati....
macam tau2 je....
awok udah sediekan entri macam ni jugakkk...tunggu nak up kan jee....sekali terbace entri mike...... betoile kite ni oldiesss

si biskut said...

aku yang sagun ngan gula2 udang tue memang peveret aku masa kecik2 dulu.kalau yang biskut pusat tue tempat aku(sabah)masih ada lagi kot kalau nak cari kat kedai2 runcit.hmm..sapa yg tak rindu.

Kalamhati said...

>>>K.Nor: ye ke..means dah lama betul semua ni kan..skang ni rasa dia dah lain..tak se best dulu..atau kita yg makin dewasa dan deria rasa kanak2 lain dgn deria rasa kita yg dah meningkat ke usia ni..huhu

Kalamhati said...

>>>D08: ye ke?ada telepati gitu..hehe..tp DO8 kena publish gak..awok nak baca entry mike pulak..olahan nya mesti berbeza kan..=)

Kalamhati said...

>>>biskut: ha'ah yg biskut pusat tu masih ada tp rasa gula dia tu cem tak best cem dulu je..biskut kapal terbang tu rasa dia still sama kot..penah makan anak2 sedara beli kt kedai

alinac lover said...

hehe.btoi2..biskut warna warni tu dulu saya slalu mkn.dgn gula2 udang tu..hehe

Nur Azila Ismail said...

nak biskut tu . hehee

fadhli said...

t'ingat masa kecik molek dulu :DD

Kalamhati said...

>>>yong: hehe zaman yong pun popular gak..

>>>zila: hehe teringin ek..


>>>fadhli: hik kecik molek comel lote ye fadhli?

Mat Gebu said...

Waaaa..gula2 udang yu mat gebu suka, sebab kulit yg salut dalam dia tu kan boleh makan sekali...hmm ishh teringin pulak dahhh...