Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Thursday, September 9, 2010

Terkenang..

Tajuk cem pe je tajuk..hehe
Nak citer tentang uniknya kampung ku..(unik la sangat)..idak ler..cuma nak share satu keunikan kampung ku sejak dari ku kecil sampai sekarang ialah bila nak ke Kota Bharu, kitorang bleh guna jalan air iaitu naik motorboat..

Dulu tambang utk kanak2 hanya 20 sen..dan dewasa 40 sen jer..then dia naik ke 60..pahtu skang dah naik sehengget..

Banyak sentimental value motorboat ni ngan hidupku..Kenangan dgn arwah ayah..selalu naik motorboat ngan dia pi KB..Tp motorboat ni paling berjasa n beri kenangan terindah buat mak..sebab mak ku pegi berniaga ke KB dengan motorboat..

Setiap hari dia ulang alik naik motorboat ke KB mencari rezeki buat kami sekeluarga..Dan balik dari sekolah ku selalu tunggu mak kt jeti..tolong bawak barang2 dia..

Nak tengok cemana rupa motorboat yg penuh kenangan tu?Jom pi jenguk blog Amirsyah..Anak sedara ku..huhu dia ada amik gambo..so tak perlu la letak sini..sesambil promote blog dia sekali..hik

2 comments:

najib said...

kenangan tidak boleh dibeli bukan.selamat hari raya

Kalamhati said...

betul tu..Selamat hari raya kembali..=)