Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Friday, August 20, 2010

WUGIWUD...

Jangan terkejut lak nengok tajuk entry ku ni..hehe..Saja je..WUGIWUD ni maksud dia "What U Get Is What U Did"..Mana dapat?Haha ciptaan sendiri maa..

Ekceli nak citer pasal pendapatan yang kita cuba dapat dengan menulis blog..Ada yang memang menulis sekadar suka-suka..Tak heran pun nak paste pe2 ads kt blog dia..Ada yang menulis untuk cari side income..Maka terciptalah entry2 yg bombastic yg mampu menarik pembaca yg ramai yg melonjakkan traffic blog..

Ku pun ekceli baru berjinak2 dgn pokcik nuffnang ni..Dan sekarang masih merayau2 dari blog ke blog mencari info dan menambah ilmu..Sepanjang kembara ku ke blog2 yg sudah berjaya mengunci readers dari berganjak (ceh ayat)..Satu finding yg ku dapat ku simpulkan kt sini..Cem research lak...huhu. Memang kalu korang baca dapatan ku ni pun korang mesti angguk setuju punya..

Betul tak..kebanyakan blogger yg berjaya mendapat pendapatan yg baik in blogging ni..posting dorang memang gempak..dan posting yg gempak ni pastinya memerlukan usaha yg lebih sket..Dan usaha yg lebih ni hanya dapat dilakukan oleh orang yang rajin, komited dan kreatif dalam melahirkan idea2 yg mampu buat orang terhibur..buat orang bermotivasi..buat orang insaf dan mcm2 lagi..

Thats why la ku buat entry ni..Apa yg kita dapat adalah berdasarkan pd apa yg kita hasilkan..Kalau kita baca pengalaman bloggers yg dah berjaya tu, bukan sesuatu yg mudah utk dorang sampai pada tahap sekarang..Permulaannya sama saja..income hanya beberapa hengget je..Namun, kerana minat, usaha serta ikhlas menulis..Mereka mendapat habuan yang baik..Allah bari rezeki kepada sesiapa saja yang rajin berusaha kan..

Ku punya earnings pun baru 2 hengget..tp kira ok la gak dalam masa sebulan lbh mengaktifkan nuffnang..Dan ku percaya semuanya bergantung pada rezeki kita yg telah Allah tentukan..Apa yg penting, kita tak lupa bersyukur utk setiap kurniaan dariNya dan berterima kasih kepada pihak yg menjadi medium rezeki kita..

Usaha tangga kejayaan!



2 comments:

ken said...

dapat dari WYSIWYG mah.. lol.. what you see is what you get.. =P

Kalamhati said...

hahaha u found it!! tu istilah computer..jd kena la tuka sket jadi istilah yg tak berapa berteknologi..hahaha..Thanks!;)