Dah Baca Belum? Panas Lagi Ni!

My Life's Journey

Monday, August 31, 2009

Satu Malaysia..


Berdiri teguh di bumi
Nyata pupuk semangat satu Malaysia
Sepakat rakyat didahulukan
Pencapaian diutamakan
Perpaduan mendapat rahmat
Toleransi kaum amalan bersama
Kejayaan kita bangunkan
Satu Malaysia

Dalam capai satu tujuan
Tanggungjawab kita semua
Jadi teras bangsa mulia
Kita bina Satu Malaysia

Korus:
Satu Malaysia jadi pegangan
Rukun negara teras panduan
Satu Malaysia benteng negara
Rakyat Malaysia taat setia


Salam Kemerdekaan buat seluruh rakyat bumi bertuah Malaysia..Semoga keamanan dan kemakmuran yang kita kecapi hingga saat ini berkekalan sampai bila-bila malah lebih bertambah keberkatannya..InsyaAllah.

52..Usia kemerdekaan negara kita yang tercinta..Kalau manusia dah dikira usia yang cukup matang dan penuh dengan pengalaman hidup..Dan sepanjang 52 tahun ni, bila kita belek kembali helaian sejarah negara..Negara kita bangkit..bertatih..berjalan..melangkah dan terus melangkah mencipta kejayaan demi kejayaan dengan cara kita sendiri..

Dari sebuah negara kecil yang langsung tidak dikenali sehinggalah nama Malaysia meniti di bibir-bibir masyarakat dunia..Walau kejayaan kita tidak setanding dan segah negara Jepun..Namun, kita punya aspirasi yang tinggi untuk membina dan mempertahankan jatidiri bangsa kita..

Diri ini bangga dan bersyukur dilahirkan sebagai warganegara ini dan bernafas dalam nikmat Iman dan Islam..Alhamdulillah..Juga diri bertuah dikelilingi keluarga yang bahagia..dianugerahkan teman-teman yang sehati dan sejiwa..yang punya hati budi yang luhur..Moga kasih yang Allah pinjamkan ini kekal utuh sampai ke alam sana..

Thank you Allah..Most Gracious..Most Merciful

Merdeka!Merdeka!Merdeka!

No comments: